Nakon sirena za uzbunu blokirani pojedini prelazi na Kosovu, kamioni blokiraju put

U sjevernom dijelu Mitrovice u toku popodneva čule su se sirene za uzbunu.

Blokirani su prelazi Brnjak i Jarinje. Ljudi se okupljaju na barikadama, a kamioni blokiraju put.

Sirene su bile veoma glasne, što je uspaničilo mnoge građane, a posebno ljude s malom djecom koje su se zatekle na ulici, javlja KosSev.

Građani sa sjevera Kosova javljaju da se na više lokacija na sjeveru Kosova postavljaju barikade.

Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

Navodno je proturena lažna vijest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namjera“, kazao je Hoti.

Građani sa sjevera Kosova prethodno su rekli da se građani okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.

Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u sjevernom dijelu grada, osim sirene koju i sam čuje.

Podsjetimo, funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović napisao je na svom Twitter nalogu da mu se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana.

Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Volio bih da grešim“, napisao je Đukanović.

Riječ “denacifikaciju“ je Rusija iskoristila kao jedan od izgovora za vojnu invaziju na susjednu Ukrajinu.

Đukanovićev tvit izazvao je burne reakcije i oštre kritike pojedinih korisnika Twittera, nakon čega je on upitao “zašto se krug dvojke plaši denacifikacije“.

U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svijet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana.

Razumijem to, oni su uvek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svijetu srcu mili“, poručio je funkcioner SNS-a.

Podsjetimo, i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.