Novak Đoković danas otvara teniske terene u parku “Ravne 2”

Novak Đoković danas boravi u Bosni i Hercegovini, te će prisustvovati svečanom otvaranju teniskog kompleksa u parku “Ravne 2” u Visokom.

Sve je spremno za otvaranje terena koji će ispunjavati svjetske standarde po uzoru na US Open i Australian Open, poručili su organizatori.

Dodaju da se nadaju kako će ovaj centar postati najveći regionalni teniski kompleks koji će privući najveća teniska imena u BiH.

Semir Osmanagić kazao je ranije da je sve spremno za otvaranje teniskih terena koji će ispunjavati svjetske standarde po uzoru na US Open i Australian Open.

Od močvare smo transformisali jedan od najljepših parkova. Dodali smo i dva vrhunska teniska terena, jedan je sa tvrdom podlogom koji odgovara terenima US Opena i Australian Opena, i šljakom kao iz Roland Garrosa. Ima li smo Novakove ljude koji su postavljali završne slojeve.

Mislim da se isplatilo jer smo ih postavili u prelijepo okruženje. Očekujemo oko 1.500 gledalaca na glavnom terenu. Dolaze sportisti i javne ličnosti. Biće to više od tenisa i od igre jer u svijet šaljemo pozitivne poruke”, kaže Osmanagić, prenosi N1.