Prijeteće poruke iz susjedstva: “Čini se da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana”

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović napisao je na svom Tviter nalogu da mu se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana.

Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Volio bih da grešim“, napisao je Đukanović.

Podsjetimo, “denacifikaciju“ je Rusija iskoristila kao jedan od izgovora za vojnu invaziju na susjednu Ukrajinu.

Đukanovićev tvit izazvao je burne reakcije i oštre kritike pojedinih korisnika Twittera, nakon čega je on upitao “zašto se krug dvojke plaši denacifikacije“.

U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svijet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana.

Razumijem to, oni su uvek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svijetu srcu mili“, poručio je funkcioner SNS-a.

Podsjetimo, nedugo nakon ove izjave, ali i one Aleksandra Vučića u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice oglasila se sirena za uzbunu, javljaju tamošnji mediji.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.

Kako javljaju stanovnici sjevera Kosova, građani se okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.

Portal Kossev je objavio da je zvuk sirene je veoma intenzivan, da su mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi sa malom djecom koji su se zatekli na ulici.

Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u sjevernom dijelu grada, osim sirene koju i sam čuje, prenosi ovaj portal.

U međuvremenu, sireni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, javlja N1 Beograd.

Vidljivo je kretanje i vozila Hitne pomoći sa također uključenim sirenama.

Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske lične karte.

Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

Ne budu li htjeli da sačuvaju mir, ja vam saopštavam – Srbija će pobijediti“, poručio je Vučić.