Foto: Društvene mreže

Profesionalni bokser Muratović ubijen pred kafićem, njegov otac Fahrudin krenuo u osvetu

Leonardo Muratović (25) iz Aprilije, italijanski profesionalni bokser porijeklom iz Hrvatske, uboden je nožem u Anziju u nedjelju poslije 2 ujutro.

Uboden je samo jednom, u trbuh, ali taj je ubod bio dovoljan da plavokosi “Viking”, kako se prozvao na ringu, izgubi život dok su ga prevozili u najbližu bolnicu.

Kako je novinarima rekao pokojnikov stariji brat Daniel Muratović, Leonardo Muratović je s najboljim prijateljem i njihovim djevojkama izišao u lokal La Bodeguitu.

Ondje je bilo rječkanja, pa su zaštitari izbacili iz lokala drugu grupu – i Muratovića samoga.

Izručili su ga ubicama”, smatra brat, prenosi Jutarnji list.

Prema tvrdnjama očevidaca, čim je Muratović izišao, druga grupa ga je opkolila, tukla, a jedan od njih ga je i ubio. Zatim su pobjegli, ostavivši žrtvu u lokvi krvi.

Sljedeće jutro policija u Anziju je pozvala na razgovore i članove Muratovićeve porodice a i svjedoke, među kojima i dvojicu zaštitara.

Muratovićev otac Fahrudin, smrtno bolestan, izbo je pred policijskim povjerenstvom nožem obojicu, nanijevši im rane teške, ali ne i smrtonosne. Jedan je operisan hitno, a obojica su van životne opasnosti.

Daniel Muratović kaže da je Leonardo prije stanovita vremena, nakon ljubavnog razočaranja, otišao rodbini u Hrvatsku.

Vratio se u Apriliju kad je doznao da je otac teško obolio. Otac je sada u istražnom zatvoru, a policijska Pokretna četa iz Rima još traga za ubojicom njegova sina i ubojičinim pomagačima.

Majka Branka Muratović kaže da ne traži osvetu nego pravdu. Istragu vodi Vincenzo Bufano iz Tužilaštva u Velletriju.

Na portalima se barata i pretpostavkom da je posrijedi bio obračun, navodno između momaka iz Aprilije i onih iz Anzija.

Italijanski bokserski savez, međutim, ističe Muratovićev neporočan sportski život, sugerirajući da se nije kretao u krugovima gdje se pribjegava nasilnim obračunima, kamoli oružanima. Nema sumnje da je bokser “Viking” bio nenaoružan.