Tri osobe teško povrijeđene u žestokom udesu u Binježevu

Težak saobraćajni udes dogodio se jučer u poslijepodnevnim satima u Binježevu.

Sudarila su se dva vozila, a tri osobe su zadobile teške tjelesne povrede.

Sve tri povrijeđene osobe zadržane su na bolničkom liječenju.

Dana 19.07.2022. godine u 16:15 sati u naselju Binježevo, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke ‘Ford Fokus’, reg. oznaka T79-O-220, kojim je upravljao vozač S. S., rođen 1962. godine u mjestu Osenik, nastanjen u Hadžićima i teretnog motornog vozila marke ‘Opel Movano’, reg. oznaka A69-J-681, kojim je upravljao vozač N. D., rođen 1982.godine u mjestu Sokolac, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je putnik iz vozila ‘Ford Fokus’, E. Š., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Također, teške tjelesne povrede zadobili su vozači S. S. i N. D., koji su na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržani na daljem liječenju“, naveli su iz MUP-a KS.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.