U Centru počeo projekat ovjere dokumenata u mjesnim zajednicama, građani oduševljeni

U prostorijama mjesnih zajednica “Koševsko brdo” i “Pionirska dolina” danas je započela realizacija pilot projekta ovjere dokumenata koji realiziraju Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu i Služba za opću upravu.

Kako se radi o pilot projektu ovjera se za početak provodi u prostorijama pomenutih mjesnih zajednica, utorkom i četvrtkom, a vremenom će se projekat širiti i na druge mjesne zajednice i druge dane u sedmici.

Prema riječima sekretara Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ Minje Ćukac reakcije građana su i više nego pozitivne.

U toku dana u prostoriju ove mjesne zajednice zbog ovjere se javilo već dvadesetak sugrađana koji nisu krili oduševljenje što uslugu ovjere mogu obaviti ovdje, bez odlaska u zgradu Općine Centar. Reakcije su zaista pozitivne što pokazuje potpunu opravdanost projekta“, pojasnila je Ćukac.

Ovjere u mjesnim zajednicama se vrše isključivo za jednostavne dokumente kao što su sve vrste izjava, ovjera fotokopija ličnih dokumenata, izvoda iz matičnih knjiga, prijava prebivališta, raznih potvrda i slično.

Informacije o vrsti dokumenata koje je moguće ovjeriti građani mogu dobiti na oglasnim pločama mjesnih zajednica ili lično kod sekretara.

Ovim putem upućujemo apel građanima da iskoriste mogućnost ovjere dokumenata u prostorijama mjesnih zajednica, koje su bliže njihovom mjestu stanovanja, a kako bi se smanjile gužve u Matičnom uredu Općine Centar i kako bi građanima u što kraćem vremenskom roku bile pružene usluge.