U Sarajevu udario pješakinju i pobjegao, uhapšen u Travniku

U Starom Gradu u Sarajevu jučer je došlo do još jednog udesa u kojem su povrijeđeni pješaci.

Naime, na kolovozu ulice Pehlivanuša u neposrednoj blizini raskrsnice sa ulicom Dženetića Čikma, opština Stari Grad Sarajevo, jučer u 10:35 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je lakše povrijeđena pješakinja H. H. iz Sarajeva, dok je vozač automobila pobjegao s lica mjesta.

Radeći na rasvjetljavanju ove nesreće, policija je u saradnji s Odjeljenjem za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo došla do saznaja da je u ovoj nesreću učestvovao Audi A4, oznaka 041-T-000.

Povrijeđena pješakinja zbrinuta je u u KUM-u Kliničkog centra u Sarajevu nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Uviđaj na lici mjesta obavili su službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku Uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija je identificirala vozača A. B. iz Travnika kojeg su istog dana priveli pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona i predali kolegama u Sarajevu.

Vozač Audija je osumnjičen za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

O svemu je obaviješten dežurni Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a vozač je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Dan prije dva udesa u kojem su povrijeđeni pješaci

Podsjetimo, kako smo i pisali dan ranije je teretno vozilo udarilo na Alipašinom Polju stariju pješakinju.

Pješakinja je zadobila teške tjelesne povrede, ali je puštena na kućno liječenje.

Dana 14.07.2022. godine u 14:50 sati u ulici Trg solidarnosti, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka R. H., rođena 1945. godine u Ljubinju, nastanjena u Sarajevu, od strane teretnog motornog vozila marke ‘VW Crafter’, reg. oznaka K92-J-163, kojim je upravljao vozač E. B.., rođen 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobola je pješakinja R. H., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega je upućena na kućno liječenje“, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

Nije ni tu kraj, odnosno nije ovo jedini udes tog dana u kojem su stradali pješaci.

Na Bjelavama, tačnije na raskrsnici ulica Zaima Šarca i Višnjik tokom jučerašnjeg dana automobilom je udarena pješakinja.

Tom prilikom pješakinja je, nažalost, zadobila teške tjelesne povrede, te je hospitalizirana na KCUS-u.

Dana 14.07.2022. godine u 14:50 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Zaima Šarca – Višnjik, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka J. K., rođena 1953. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Citroen’, reg. oznaka T98-O-194, kojim je upravljala vozač Š. Š., rođena 1992. godine u Gračanici, nastanjena u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja J. K., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na posmatranju“, naveli su iz MUP-a.