Uhapšen stariji muškarac koji je jučer bacio bombu na Kovačićima

Tokom jučerašnjeg dana uhapšen je muškarac koji se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima bacio eksplozivnu napravu na Kovačićima.

Srećom, tom prilikom nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na stambenom objektu i parkiranim automobilima.

Dana 07.07.2022.godine u 01:40 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane NN lica.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na stambenom objektu, kao i na dva motorna vozila, vlasništvo N. K. i M. K. iz Sarajeva, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Stariji muškarac uhapšen je jučer, a kod njega je pronađeno i oružje.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da je mogući izvršilac H. D., rođen 1966. godine, nastanjen u Sarajevu. Na osnovu pribavljene sudske naredbe, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi H. D. na području općine Novo Sarajevo.

Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke ‘ČZ’, val. 7,65 mm sa okvirom i 18 metaka istog kalibra.

Lice D. H. je ispitano u svojstvu osumnjičenog za krivična djela iz člana 323. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti) i člana 74. stav 1. tačke a. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo.

Po nalogu dežurnog tužioca, službeni izvještaj o počinjenim krivićnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo“, navode iz MUP-a.