Banjalučki vatrogasci objavili šta su pronašli tokom gašenja požara, odmah su alarmirali MUP

Širom Bosne i Hercegovine bukte požari, a neke od njih, poput onih u Hercegovini, nije uspjela ugasiti ni kiša.

Vatrogascima, kao i mještanima čije su kuće ugrožene, osim vatre prijeti opasnost i od neeksplodiranih ubojitih sredstava koja su ostala još od ratnih dejstava.

Sličan slučaj na lokaciji Vrbanjska brda su imali i banjalučki vatrogasci koji su objavili fotografije odbačenih ručnih bombi koje su pronašli nakon što je jedna od njih eksplodirala i izazvala požar.

Reagovali smo i na gašenju požara zbog kojeg je došlo prilikom aktiviranja odbačene ručne bombe, nakon čega je alarmiran MUP i Republička uprava civilne zaštite, a pronađeno je više komada ručnih bombi neodgovornih građana”, naveli su.

Podsjetimo, ubanjalučkom naselju Petrićevac jučer ujutru je izbjegnuta tragedija kada je vatra na njivi aktivirala odbačenu ručnu bombu.

Paljenje korova na njivi aktiviralo je ručnu bombu koja je bila ostavljena i došlo je do eksplozije u kojoj na sreću nije bilo povrijeđenih, izjavio je sagovornik Srpskainfo.

Policijska uprava Banjaluka potvrdila je da je došlo do eksplozije u jutarnjim časovima u Ulici Rakovačkih brigada.

Nakon eksplozije u blizini je pronađena još jedna bomba.

Mjesto se obezbjeđuje do dolaska deminerske ekipe“, naveli su u PU Banjaluka.

Međutim, tu nije kraj…

Nakon što je vatra na njivi u banjalučkom naselju Petrićevac jutros aktivirala ručnu bombu deminerski tim pronašao je i uklonio još četiri eksplozivne naprave.

Na sreću u eksploziji nije bilo povrijeđenih, a Srna piše kako su Deminerski tim i policija izašli na teren nakon što je bombu aktivirao požar koji je izbio na livadi koja je u vlasništu Gradske uprave Banjaluka.

Deminerski tim uklonio je danas u Banjaluci četiri eksplozivne naprave sa livade u Ulici rakovačkih rudara, rečeno je Srni u banjalučkoj Policijskoj upravi.

Još se ne zna tačan uzrok požara koji je ugašen, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nije naložio da se radi uviđaj budući da je mjesto događaja izmijenjeno.

Požar je prijavljen jutros u 8:30 sati, a pola sata nakon toga čula se i eksplozija.