Dodik iznio niz uvreda na račun Šefika Džaferovića, ponovio da je BiH “neodrživa”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravio je danas na Jahorini u sklopu pokretanja projekta besplatnog boravka maturanata svih škola u RS-u na ovoj bh. planini.

Dodik se osvrnuo na govor Šefika Džaferovića na manifestaciji “Odbrana BiH-Igman 2022” gdje je rekao kako ideološki i politički sljedbenici organizatora genocida i udruženog zločinačkog poduhvata polako ostaju sami.

Koja budala. Ja mislim da je to blesavo, to mogu samo reći ljudi koji su izopćeni iz logičkog ponašanja. RS nikada nije bila sama, nikada nije bila jača i bolje stajala. Nismo nikada imali više svojih prijatelja“, rekao je Dodik.

Zanimljivo je da Dodik nije negirao riječi Džaferovića da je “ideološki i politički sljedbenik organizatora genocida i UZP-a”.

Također, naglasio je kako BiH neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji što je potez koji je ocijenio kao izuzetno dobar.

Ja mislim da dugoročno dobijamo. Nećemo uvesti sankcije Rusiji. Ne želimo da na taj način gledamo svijet. Rusija je naš partner, ekonomski i politički. Oni zaslužuju pažnju. Ne želimo prekidati saradnju sa zemljama EU zbog Rusije, a ako oni žele da prekinu s nama zbog toga, neka prekinu“, poručio je Dodik.

Na kraju, ponovno se osvrnuo na Šefika Džaferovića te je naglasio kako njegove izjave jasno pokazuju da je BiH neodrživa.

To što Džaferović govori znači da je Bosna neodrživa. Budućnost mladih ovdje nije u BiH, već u RS-u. Ona mora biti mjesto okupljanja svih nas za budućnost. Moramo otvoreno pričati o tim stvarima.

Da li je moguće da BiH opstane ili da se raziđe na miran način. Bošnjaci žele da ona bude takva što će majorizirati Hrvate, Srbe disciplinovati da napuste sve što grade. Graditi ovo jeste slati poruku da hoćemo da opstanemo na ovim prostorima. Nema potrebe za prijetnjama“, zaključio je Milorad Dodik.