Foto/ Na mjestu nekadašnje pijace u Švrakinu gradit će se poslovno- prodajni centar

U naselju Švrakino Selo na mjestu nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića bb gradit će se poslovno-prodajni centar “Penny Plus”.

Općina Novi Grad Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost investitoru “Penny Plus” na ovom lokalitetu.

Vrijednost investicionih radova je oko 11 miliona KM, a realizacijom ovog objekta bit će obezbijeđeno oko 40-tak novih radnih mjesta.

Objekat će biti izgrađen na dva sprata, ukupne površine 5.500,00 metara kvadratnih.

Što se tiče sadržaja poslovno-prodajnog centra “Penny Plus” u podrumskoj i suterenskoj etaži predviđena je garaža sa 58 parking mjesta zajedno sa skladišnim prostorom.

Prizemna etaža predviđena je kao prostor za prodaju sa zelenom pijacom, dok će se na dvospratnim dijelovima nalaziti poslovni prostori i prostori uslužnih djelatnosti.

Objekat nekadašnje pijace godinama je bio odlagalište otpada, predstavljao je ruglo ovog naselja, kao i opasnost po zdravlje i sigurnost stanovnika naselja Švrakino Selo.

Firma “Penny Plus” je nakon rušenja devastiranih objekata uspjela riješiti većinu imovinsko-pravnih odnosa, te postati vlasnik zemljišta koje je u malim parcelama bilo privatno vlasništvo, te se obratila Općini za izgradnju objekta.

Izgradnjom ovog objekta, naselje Švrakino Selo koje je izgrađeno davno i sastoji se od starog dijela zgrada i novog padinskog dijela gdje se nalaze individualni stambeni objekti nema nijedan objekat ovakvog tipa i samim tim će ova izgradnja doprinijeti kvaliteti života stanovnika ovog naselja.