Foto: IN Magazin

Halid Bešlić: “U životu nisam kafu napravio, kuhanje je ženski posao, muškarce u kuhinji smo zvali papučarima”

Halid Bešlić završio je prošli mjesec na operacionom stolu.

Ugrađena su mu dva stenta, no ubrzo je ponovno stao pred publiku i odradio nekoliko koncerata.

Nakon 10 dana sam ja počeo pjevati, imao sam zakazane svirke, a kaže doktor sedam dana je bitno. Bilo bi dobro i dvadeset dana, ali ja kažem imam zakazano. Kako se osjećaš, pa dobro… Pjevaj”, ispričao je za IN Magazin.

Kako je kazao, zapravo je sve odrađeno rutinski i preventivno.

Stent je ustvari rutinska operacija. Imao bih problem da sam imao udar, ali simptomi su bili takvi da sam otišao doktoru kojeg poznajem i on je odmah vidio da sam začepljenje imao veliko arterije srčane, odmah na stol, stent i to je to. Gledaš onaj ekran, njih dvojica su bili oba moji prijatelji, rekao sam ne dajte me. Oni se smiju.

Ovo sada nije floskula, ja inače sam čovjek koji je zadovoljan svojim životom i kad sam sa sobom pričam, kažem pa naživio si se, sutra da umrem ne bojim se toga, ne razmišljam o tome, nisam u toj fazi. Što bog da bit će, svi smo mi negdje zapisani”, rekao je.

Najveću pomoć i podršku tijekom perioda oporavka pružila mu je supruga Sejda, priča Halid.

Ona je dio mene, mi smo svaki dan zajedno. Ja inače nisam nikad kavu napravio u životu, za te stvari je ona zadužena, baklave, kave… S te strane sam pravi Bosanac, mi kažemo nije muško tu da kuha, a sad je došlo moderno vrijeme da se muškarci hvale da dobro kuhaju, u moje vrijeme smo ih zvali papučarima, ako si sklon kuhinji papučar, žena ti komandira.

Kako starimo, sve smo vezaniji, pregrmjeli smo sve one probleme i sad smo u fazi nema kud, tjeraj do kraja. Kad provedeš sa ženom 40-50 godina, ne može nitko biti preči od nje, to se nekako samo stvori”, zaključio je Bešlić.