Ljekari se bore za život muškarcu nakon što ga je pijani vozač Mercedesa udario vozeći 193 km/h

U Drvaru je u subotu došlo do teškog saobraćajnog udesa u kojem je povrede opasne po život zadobio 37-godišnji Luka Matić.

Kako prenose mediji Matićev auto je udario sivi Mercedes kojim je upravljao 24-godišnji Đ. R.

Vozač Mercedesa je navodno bio u alkoholiziranom stanju i vozio je čak 193 kilometra na sat.

Postoji mogućnost da je bio i pod uticajem opojnih sredstava, a toksikološki nalazi bi trebali biti gotovi za 10-ak dana.

Kako saznaje Avaz, Matić je u subotu oko 15:25 sati krenuo kući sa posla.

Izašao je sa parkinga, ušao u svoju traku i nastavio da vozi. Đ. R. se zabio Mercedesom u Matićev automobil 10 do 15 metara od firme u kojoj je Matić zaposlen.

Kako mediji nezvanično saznaju, vozio je brzinom od 193 kilometra na sat.

Matić je zadobio povrede opasne po život i trenutno se liječi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Ne postoji šansa da bude prebačen u Split na liječenje zbog težine povreda, jer ne bi podnio transport.

Od siline udara, došlo je do prijeloma baze lobanje, puknuća lobanje, sljepoočne i nosne kosti. Pluća su mu nagniječena i trenutno se nalazi na respiratoru. Slezena je pukla i ona je morala biti izvađena.

Jetra je također pukla ali su je doktori uspjeli spasiti. Karlične kosti su mu pukle na tri mjesta. Prognoze doktora nisu dobre. Navode da su male šanse da preživi.

Matić je oženjen i otac petogodišnje djevojčice.

Vozač Mercedesa navodno potiče iz bogate porodice u Drvaru, odnosno njegova majka je uposlenica u Općini a otac je vlasnik nekoliko prodavnica.