Ministrica Hota-Muminović uputila čestitku povodom početka nove školske godine

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota- Muminović jutros je, povodom sutrašnjeg početka nove školske godine uputila čestitku svim akterima ovog obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo.

Istakla je da su intenzivno radili kako bi novu školsku godinu dočekali spremno.

Sutra počinje nova školska godina u Kantonu Sarajevo. U proteklom periodu intenzivno smo radili, kako bismo ovu školsku godinu dočekali spremno.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje i Institutu za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS osnažuje prosvjetne radnike i priprema kurikularnu reformu u učionicama. Poboljšavamo standard porodicama, osigurali smo besplatne udžbenike za sve učenike od petog do devetog razreda“, kazala je Hota- Muminović.

Dodala je da su osigurali sufinansiranje za rekordnih 5.000 djece u Kantonu Sarajevo u privatnim predškolskim ustanovama.

Unapređujemo školski ambijent i radimo intenzivno na modernizaciji škola u učionicama, sportskim salama, u kabinetima fizike, hemije, biologije, nabavljamo informatičku opremu i grabimo velikim koracima, kako bismo uhvatili korak sa razvijenim dijelom svijeta. Sve to radimo zbog naše djece, našeg najvažnijeg resursa, kojeg ništa ne može zamijeniti“, ističe minstrica.

Za kraj je svima čestitala novu školsku godinu.

Svim učenicima i učenicama, svim radnicima i radnicama u obrazovanju, svim roditeljima, starateljima, hraniteljima želimo sretnu novu školsku godinu, želimo dobro zdravlje, sreću i svaki uspjeh. Budite dobro”, poručila je ministrica Hota-Muminović.