Foto: IG

Oglasila se Lana Pudar, medalju posvetila majci za rođendan

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ponovo je oduševila našu zemlju i osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u rimu u disciplini 100 metara delfin.

Lana se nakon novog podviga oglasila na Instagramu, gdje je otkrila kome je posvetila medalju.

Naime, njenoj majci Nadi je danas rođendan, tako da je u porodici Pudar dvostruko slavlje.

Za rođendan najboljoj mami u Evropi (a i šire)“, poručila je Lana uz zajedničku fotografiju sa svojom mamom Nadom.

Čestitke Lani Pudar dolaze sa svih strana, a na novom veliku uspjehu čestitku je uputio i najbolji bh. fudbaler Edin Džeko, kao i njen matični klub Orka.

Edin Džeko je kazao da Lana potvrda da su sportisti najveći ambasadori BiH.

Sport i sportisti su najveći promotori Bosne i Hercegovine u svijetu. Lana Pudar je zlatna potvrda toga. Čestitam ti od srca zlatna djevojčice”, napisao je Džeko.

Klub vodenih sportova Orka je podijelio video sa dodjele medalja u Rimu.

Nakon sjajnog nastupa Lane Pudar i osvojene bronze na Evropskom prvesntvu u Rimu, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavila je nagradu za najbolju bh. plivačicu.

Gradonačelnica je na svom FB profilu najavila da će Grad Sarajevo nagraditi Lanu Pudar iznosom od 10.000 KM.

Naša Lana Pudar nastavlja nizati uspjehe! Ovaj put nas je počastila medaljom sa Evropskog prvenstva. Grad Sarajevo će ovaj fenomenalan rezultat nagraditi iznosom od 10.000 KM. Hvala za ponos i radost koju osjećamo! Bravo Lana, volimo te!”, napisala je gradonačelnica Karić.

Podsjetimo, na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu, najbolja bh. plivačica Lanada Pudar osvojila je bronzu na 100 metara delfin tehnikom.

Naša takmičarka završila je utrku vremenom 57.27, što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Šveđanka Louise Hansson koja je imala vrijeme 56.66, osvojila je zlato, a srebro je osvojila Francuskinja Marie Wattel iz Francuske s vremenom 56.80.

Podsjetimo, Lana Pudar završila je polufinalni nastup na Evropskom prvenstvu u disciplini 50 metara delfin osvojivši šesto kvalifikaciono vrijeme u svojoj grupi (26.56) i završila kao deseta u kvalifikacijama.

Najbolja je bila Šveđanka Sarah Sjoestroem sa vremenom 25.10, druga je završila Marie Wattel iz Francuske sa 53 stotinke zaostatka, dok je trećeplasirana završila još jedna Šveđanka Louise Hansson.

Pudar će još nastupiti u utrkama na 200m delfin tehnikom, koje će se plivati u sljedećim danima.

Vrijedi pomenuti da je Amina Kajtaz, druga Mostarka, koja se odrekla bh. zastave i zamijenila je onom susjedne Hrvatske u obje utrke bila lošija od Lane.

Na 50 metara je ostala bez kvalifikacija u polufinale, a na 100 metara je diskvalifikovana u prvoj kvalifikacionoj trci.

Inače, vrijedi spomenuti da naša Lana Pudar u svom gradu nema bazen u kojem bi kvalitetno mogla trenirati, a sva priča o tom bazenu stane u dvije riječi – laži političara.

Pogledajte utrku naše Sirene, ukoliko ne možete otvoriti video možete ga pogledati klikom OVDJE.