Ovo je čovjek koji je usmrtio deset ljudi na Cetinju, svađa počela zbog kirije?

U pucnjavi koja se jučer dogodila na Cetinju, kada je Vuk Borilović (34) otvorio vatru na sugrađane, živote je izgubilo prema posljednjim informacijama najmanje 11 osoba, zajedno s napadačem.

Među stradalima je prema zvaničnim informacijama i dvoje djece.

Do pucnjave je došlo jučer oko 16 sati, u blizini Vladinog doma, kada je Borilović iz vatrenog oružja počeo pucati na ljude.

Prema informacijama tužilaštva njega je savladao i usmrtio sugrađanin, a u pucnjavi je ranjen i jedan policajac koji je, prema pisanju medija, pogođen u glavu.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su četiri osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Iako se prema ranijim pisanjima pretpostavljalo da je napadača likvidirala policija, zatim da je oduzeo sam sebi život, dežurna tužiteljica Andrijana Nastić za Vijesti.me je potvrdila da ga je ubio sugrađanin.

Od 11 smrtno stradalih osoba, dvoje je djece. Radi se na rasvjetljavanju slučaja”, kazala je Nastić televiziji Vijesti.

Lokalni mediji su objavili, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je sve počelo nakon svađe ubice sa ujakom.

Podstoji i druga verzija koja kaže da se tragedija dogodila zbog kašnjenja u plaćanju kirije.

Naime, porodica koja je stanovala kao podstanar kod Vuka Borilovića navodno je kasnila sa plaćanjem kirije. Borilović je, prema toj verziji, vršio pritisak na ženu koja je bila podstanar, a ona se potom požalila mužu koji je bio na putu.

Muž je pozvao prijatelja koji je otišao kod Borilovića i tada je došlo do verbalnog sukoba koji je rezultirao Borilovićevim krvavim pirom.