Sarajevski derbi pratilo preko 12.000 gledalaca, od ulaznica Željezničar prihodovao skoro 90.000 KM

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva priredili su spektakl na Grbavici u 147. vječitom derbiju. Navijači su uljepšali najveću utakmicu BiH.

Prema zvaničnim podacima Plavih sa Grbavice, utakmicu Želje i Sarajeva pratilo je 12.600 gledalaca.

Derbiju je prisustvovalo 11.100 domaćih i 1.500 gostujućih navijača”, potvrđeno je za N1 iz FK Željezničar.

Zahvalni su svojim navijači za koje navode da su fudbalere vodili do izjednačenja.

Prihod od ulaznica sa utakmice protiv Sarajeva iznosi 89.800,00 KM. FK Željezničar zahvaljuje se navijačima na fantastičnoj atmosferi i podršci tokom svih 90 minuta. Željovci su svoj tim podržavali i podizali i kod rezultata 0:2, te su na kraju Plave nosili do dva gola u posljednjim minutama i remija u derbiju.

Evropski ambijent Grbavice, fanatična podrška navijača i zanimljiv meč na terenu potvrdio je da je sarajevski derbi jedan od najvećih u Evropi”, kazali su iz Željezničara.

Bordo tim ostao je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena sa igračem manje, kada je Frana Čirjak zbog drugog žutog kartona mora ranije u svlačionicu.

Kada se očekivalo da će Željezničar u nastavku iskoristiti prednost jednog igrača više na terenu, uslijedio je “hladan tuš”, jer za vodstvo ekipa sa Koševa pogađa Ivan Ikić iz penala nakon samo tri minuta igre u nastavku. Marin Galić je igrao rukom u kaznenom prostoru prije toga.

Fudbaleri Feđe Dudića 14 minuta prije kraja šokirali su Grbavicu, kada je Musa Muhammed pogodio na 0:2.

Međutim, domaći uspijevaju doći do boda u finišu. Prvo Dženan Haračić postiže prvi gol u sezoni za 1:2 igrala se 88. minuta. A onda Samir Bekrić u 96. minuti sjajnim šutem iz slobodanjaka postavlja konačnih 2:2.

Osmo kolo Sarajevo je domaćin u Zenici Leotaru 30. augusta, a dan kasnije momci Edisa Mulalića gostuju Posušju.