SDA: “Ostalo je 30 dana da Šteta podnese ostavku ili otvori dionicu tramvajske pruge”

Čini se da se na rekonstrukciju tramvajske pruge u Sarajevu najviše žale oni koji tramvaje ne koriste ili ih gledaju isključivo iz skupocijenih automobila.

Kako je saopćio Kantonalni odbor SDA Sarajevo dolaskom mjeseca avgusta građani Sarajeva s nestrpljenjem iščekuju završetak radova na dionici tramvajske pruge Ilidža – Čengić Vila.

Inicijative koje vrednuju izjave nosilaca javnih funkcija, ranija obećanje ministra Adnana Štete o završetku prve faze projekta, već su označile neispunjenim.

Zato s pravom postoji bojazan da Vlada KS građanima priprema ‘utješnu’ nagradu“, naveli su iz SDA stranke.

Dok Sarajevo ispisuje historiju obzirom da se radi o kapitalnom projektu koji se radi nakon 60 godina, iz ove stranke napominju Štetu da je ostalo 30 dana da se otvori dionica pruge.

Šteti je preostalo 30 dana da otvori dionicu tramvajske pruge Ilidža – Čengić Vila, ili da podnese ostavku. Kako nijedna raskrsnica i nijedno stajalište na toj dionici nisu u cijelosti završeni, Trojka bi mogla ponuditi rezervni plan i eventualno osposobiti samo dio mreže?

Ili Trojka ministra Štetu planira proglasiti kolateralnim, onako kako se ovih dana odriče načelnika Srđana Mandića? Odgovore na ova pitanja građani Kantona Sarajevo saznat će u narednim danima“, saopćeno je iz SDA.