SDA ponovo o rekonstrukciji pruge: “Još 20 dana ostalo do ostavke ministra Štete”

Kantonalni odbor Stranke demokratske stranke ponovo se oglasio povodom rekonstrukcije tramvajske pruge.

I danas su odlučili da napomenu ministra saobraćaja Adnana Štetu na obećanje da će do kraja agusta da otvori dionicu pruge ili da podnese ostavku.

“Ministar Adnan Šteta ima još 20 dana da ispuni svoje obećanje, otvori dionicu tramvajske pruge od Ilidže do Čengić Vile, ili da da ostavku.

Ono što se trenutno dešava na radovima na pruzi, daje za pravo građanima Sarajeva da vjeruju kako će Šteta ipak dati ostavku. Radovi na okretaljkama na Ilidži i Čengić Vili nisu ni započeti, pa je nejasno odakle Šteta crpi svoj optimizam”, kazali su iz SDA stranke usuđujuči se da govore o mišljenju građana.

Istina je, pak, da mišljenje građana apsolutno nije kako SDA želi da bude.

Otvaranje dionice tramvajske pruge od Ilidže do Čengić Vile podrazumijeva nesmetano odvijanje tramvajskog saobraćaja u oba pravca i kraj agonije za hiljade izmučenih građana Sarajeva, koji su u proteklih godinu dana koristili novouvedenu autobusku liniju.

Svako djelimično osposobljavanje pruge, u svrhu dodatne kupovine vremena je obmana i poigravanje s građanima. Šteta treba znati da ti pokušaji neće proći nezapaženo.

Možda je ministrova izjava o ostavci došla u trenutku euforije, ali Šteta mora biti spreman da nakon tajnih ugovora, kontroverznih posredništava i budžetskog rasipništva, ispuni svoje nekoliko puta ponovoljeno obećanje.

Šteta ostavku mora podnijeti zbog sebe i svog ličnog ugleda, a ne zbog ‘Trojke’ koja među građanima Sarajeva nema nikakve reputacije ni kredibiliteta“, zaključili su iz SDA stranke.

Kako smo i ranije pisali projekat rekonstrukcije pruge posebno boli SDA stranku, što su počeli sve više da primjećuju i drugi.

Tako je dopredsjedavajući Skupštine KS nedavno na društvenim mrežama se našalio i kazao da bi pjesma Dine Merlina u SDA režiji glasila: “Eh da je pruga snijeg da se do jutra otopi“.