Šta treba Zmajevima da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo? Vratili smo se u igru pobjedom nad Francuskom

Naša muška košarkaška reprezentacija se velikom pobjedom protiv favorizovane Francuske (96:90 – nakon dva produžetka) vratila u igru za plasman na Mundobasket 2023. godine.

Izabranici Adisa Bećiragića četiri kola prije kraja kvalifikacija imaju skor od četiri pobjede i četiri poraza, dok trećeplasirana Crna Gora ima pet pobjeda i tri poraza.

S obzirom na to da su vodeća Litvanija ima skor 7-1, a drugoplasirana Francuska 6-2, naš tim će za treće mjesto voditi borbu voditi sa Crnom Gorom, te Mađarskom (4-4) i Češkom (3-5).

Na Svjetsko prvenstvo 2023. godine, podsjetimo, idu po tri ekipe iz svake grupe.

Naš tim sve četiri pobjede, od kojih ona protiv Crne Gore mora biti veća od podgoričkih 19 razlike, sigurno vode na Mundobasket 2022. godine, bez obzira na rezultate ostalih duela.

No, to će sigurno biti teško realizovati na terenu…

Realno je očekivati da “Zmajevi” u naredne četiri utakmice ostvare tri pobjede, jednu protiv Crne Gore i dvije protiv Mađarske, uz poraz Crnogoraca koji igraju još jednu utakmicu protiv Litvanijom i dvije sa Češkom.

“Zmajevi” mogu otići na Mundobasket i ako ostvare dvije pobjede – nad Crnom Gorom većom od 19 razlike, te nad Mađarskom, ali bi nam se onda trebali poklopiti ostali rezultati…

Raspored preostalih utakmica

Inače, u 3. kolu drugog dijela kvalifikacija (11. novembar) sastaju se: BiH – Mađarska, Češka – Crna Gora, Litvanija – Francuska.

4. kolo (14. novembar): Francuska – BiH, Mađarska – Češka, Crna Gora – Litvanija.

5. kolo (23. februar): BiH – Crna Gora, Češka – Francuska, Litvanija – Mađarska.

6. kolo (26. februar): Mađarska – BiH, Francuska – Litvanija, Crna Gora – Češka.