Starica brutalno pretučena u svojoj kući u Kosovskoj Mitrovici

Osamdesetčetverogodišnja starica brutalno je pretučena u svojoj kući u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici u noći između četvrtka i petka.

Kako su kazali iz srbijanske Kancelarije za Kosovo i Metohiju starica Božana R. (84) je žrtva najbjednijih nasilnika i kriminalaca, ali i atmosfere nasilja koju Priština stvara proteklih sedmica.

Očekujemo da učinioci ovog gnusnog napada, koji su prema svjedočenju žrtve govorili albanski, budu što prije privedeni pravdi i da bude utvrđeno da li je motiv napada na Božanu R. isključivo koristoljublje, ili je motiv napadača bio i zastrašivanje Srba na sjeveru Kosova i Metohije“, dodala je Kancelarija.

Kako navode, ovakva vrsta napada na Srbe i njihovu imovinu najčešće ostaje nerasvjetljena, posebno južno od Ibra, “gdje kosovska policija, umjesto zastrašivanja srpskog naroda, mora jednom za svagda da se suoči sa ogromnim nabojem albanskog ekstremizma usmjerenog prema svemu što je srpsko”.

Policija, međutim, ne može istovremeno i da štiti i da zastrašuje građane, i zato apelujemo još jednom na smirivanje tenzija na Kosovu i Metohiji i povlačenje specijalnih albanskih policijskih snaga sa sjevera pokrajine, kako bi se građanima vratio osjećaj sigurnosti, a društvo ponovo počelo da funkcioniše na mirnodopski način“, saopštila je Kancelarija za KiM.