Strahovit udes u Hrasnom: Vatrogasci izvlačili povrijeđene, ljekari se bore za život muškarcu

U kasnim noćnim satima sinoć je došlo do strahovitog udesa u sarajevskom naselju Hrasno.

Sudarili su se putnički automobili “BMW” i “Mercedes”, a koliko je silovit sudar bio govori i činjenica da su povrijeđene iz vozila morali da vade vatrgasci.

Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, a hospitaliziran je na KCUS-u.

Među brojnim povrijeđenim je i maloljetnik.

Dana 30.08.2022. godine u 23:35 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Azize Šaćirbegović i Džamijska, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke ‘BMW’, reg. oznaka K45-E-333, kojim je upravljao vozač F. M., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke ‘Mercedes’, reg. oznaka O19-E-398, kojim je upravljao vozač E. Š., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač E. Š., a ljekarska pomoć mu je ukzana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede su zadobili vozač F. M. i putnici iz vozila ‘BMW’, K.M., rođen 1998. godine u Sarajevu i mldb. lice, rođeno 2006.godine u Sarajevu, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći upućeni na kućno liječenje“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Nastavlja se rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode, zaključili su iz MUP-a.