Foto: Ilustracija

Stravičan udes u Hrvatskoj: Poginulo najmanje 11 ljudi, povrijeđene 34 osobe

Autobus poljskih registarskih oznaka jutros u 5:30 sati sudjelovao je u teškom udesu na autocesti A4 Zagreb – Goričan.

U nesreći je živote izgubilo najmanje 11 ljudi, a povrijeđene su 34 osobe.

Ove neslužbene brojke možda nisu konačne, prenosi “Jutarnji list”.

U varaždinskoj Policijskoj upravi navode da je tačna lokacija slijetanja autobusa sa ceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Za sada nema službenih informacija o uzrocima ove nesreće kao ni o okolnostima u kojima je do nje došlo, ali mediji neslužbeno prenose da je vozač najvjerojatnije zaspao za upravljačem.

Policija je na mjestu događaja i provodi uviđaj, a na lokaciju su pozvane i ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasci koji pomažu u izvlačenju unesrećenih.

Prema dosadašnjim informacijama, u nesreći je više osoba smrtno stradalo, te je veći broj povrijeđenih.

Na mjestu događaja je uz policijske službenike PU varaždinske i PU zagrebačke angažirano više ekipa Zavoda za hitnu medicinu s područja Varaždinske županije i Zagreba, kao i više ekipa vatrogasaca iz obje županije“, saopćila je policija.

Hrvatski autoklub je izvijestio da se između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba jedno vrijeme vozilo jednom trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, no naknadno je stigla informacija da je saobraćaj tom dionicom u smjeru Zagreba u potpunosti obustavljen te je organiziran obilazak državnom cestom DC3.

Ispred čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba formirala se kolona duga oko 1 km.