U Neumu već u 8 sati izmjereno 30 stepeni, početak sedmice donosi nestabilno vrijeme

U Bosni je jutros pretežno oblačno i na krajnjem sjeveru lokalno pada kiša, dok je u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bjelašnica 12; Ivan-sedlo 17; Sokolac 18; Srebrenica 19; Bihać, Gradačac, Prijedor i Tuzla 20; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Sanski Most 21; Livno, Sarajevo i Zvornik 22; Široki Brijeg i Zenica 23; Grude 26; Trebinje 28; Mostar 29 i Neum 30 stepeni.

Neum je tako od ranih jutarnjih sati najtopliji grad u Bosni i Hercegovini, a već u 11 sati izmjerena su 34 stepena.

Danas će u Bosni biti u pretežno oblačno prijepodne, rijetko može pasti malo kiše. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen, na jugu zemlje od 34 do 38 stepeni.

U Sarajevu umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra, u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini promjenljiva naoblaka i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C, na jugu zemlje do 35 °C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno od pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 °C, na jugu zemlje do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29 °C, na jugu zemlje do 34 °C.

U srijedu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Djelomično vedro će biti na jugu gdje se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 °C, na jugu zemlje do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C, na jugu zemlje do 34 °C.