Video/ Atletičaru ispao polni organ tokom trke: “Užasno, pokušavam da se nasmijem”

Italijanski atletičar Alberto Nonino doživio je jedan od najbizarnijih pehova u historiji sporta, pošto mu je usred trke ispao polni organ.

Ništa nije slutilo da će jedna trka na 400 metara u desetoboju na Svjetskom prvenstvu za juniore postati antologijska, ali se onda dogodilo nešto neočekivano.

Noninu se tokom trke pocijepao šorc, pa je umjesto da se bori za prvo mjesto odustao, jer je morao da uspori.

Naime, u strahu da mu se polni organ ne vidi na televizijama širom sveta trku je završio na pretposljednjem mjestu, sve vrijeme je morao međunožje da pokriva rukom.

Detaljnije je svijet sa tim upoznao novinar David Sanchez de Castro.

Možda nisam to lijepo objasnio. Njegov penis je pobjegao na stranu šorca i morao je da ga drži što ga je onemogućilo da trči normalno jer mu je ona stvar mlatarala lijevo desno”, rekao je De Castro.

Nakon svega oglasio se i sam Noninu koji je na Instagramu obajvio story sa porukom za sve navijače.

Samo želim da popričam sa vama malo o gužvi koja je nastala na blogovima i društvenim mrežama uopšte. Svjestan sam da je to očigledno bio nesretan slučaj i želio bih da vam kažem da sam svjestan reakcije i da ne morate da mi šaljete linkove ka blogovima”, poručio je Nonino.

Italijan je dodao da mu je u tim trenucima bilo užasno, ali da je uspio da preboli i sada pokušava svemu da se nasmije.

Sada pokušavam da se nasmijem tome, ali odmah nakon toga sam se osjećao užasno i zahvalan sam svojim prijateljima i porodici što su mi pomogli da prebolim ono što se dogodilo nekoliko sati ranije”.

Nonino je imao i poruku za medije i novinarski svijet, koji su na podrugljiv način prenosili ono što se desilo.

Novinarski svijet brine o slučajevima maltretiranja širom Italije i širom svijeta i onda objavljuje ove članke koji bi osjetljivoj osobi mogli mnogo da naškode”, dodao je on prenosi “Daily star”.

Nonino se inače takmičio u desetoboju u Kaliju u Kolumbiji.