Video/ Snažno nevrijeme pogodilo Sarajevo, grad svijetli kao usred dana

Nakon prvog danas u poslijepodnevnim vremena, daleko snažnije nevrijeme pogodilo je Sarajevo oko 20:30 danas.

Pljusak praćen snažnom grmljavinom u samo nekoliko minuta potopio je glavni grad.

Za sada nema informacija o problemima koje je nevrijeme stvorilo, ali zbog intenziteta padavina i grmljavine ne sumnjamo da će takvih uskoro biti.

Podsjetimo, danas je prije podne bilo pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje su registrovani pljuskovi sa grmljavinom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 18; Sokolac 22; Bihać i Ivan-sedlo 26; Gradačac, Jajce, Livno i Sanski Most 30; Bugojno, Prijedor i Tuzla 31; Banja Luka, Neum, Sarajevo i Zvornik 32; Bijeljina, Trebinje i Zenica 33; Široki Brijeg 35; Grude 36; Mostar 38 °C.

Sutra će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno, a umjerena naoblaka na jugu zemlje. Širom zemlje povremeno se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, većinom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29 °C, na jugu zemlje do 34 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U poslijepodnevnim satima su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27 °C.