Zrinjski srušio Slovan iz Bratislave i došao nadomak grupne faze Konferencijske lige

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog savladali su ekipu Slovana iz Bratislave u prvom susretu play-offa UEFA Konferencijske lige minimalnim rezultatom 1:0.

Tako je ekipa Sergeja Jakirovića došla nadomak historijskog plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Fudbaleri Zrinjskog bili su mnogo bolji rival u prvom dijelu, uputili su čak 11 udaraca na gol Slovana, dok je to slovački tim učinio samo jednom.

Prijetio je Karlo Kamenar u pet navrata, najbolju priliku je propustio u 18. minuti kada je nakon dodavanja Bilbije izašao sam na golmana Chovana, a ovaj sjajno intevenisao.

Šutirao je u 23. minuti Jukić sa distance, ali je i njegov šut odbranio golman Slovana.

Još je prijetio Ilinković u dva navrata, dok je Slovan jedinu priliku imao preko Greena.

Gotovo istu sliku gledali smo i u drugom dijelu. Prijetio je Jukić u nekoliko navrata, a Bilbija nakon jedne odbijene lopte imao prazan gol, ali je šutirao pored okvira.

Tičinović je u 63. minuti pogodio prečku i prosto je nevjerovatno bilo kako se mreža gostiju nije tresla.

Imao je Zrinjski od 69. minute još veću prednost jer je Barseghyan zaradio crveni karton.

Nakon crvenog kartona za slovački tim Sergej Jakirović je bacio sve karte u napad, a veliku priliku propustio je Nemanja Bilbija u 80. minuti nakon centaršuta Ćorluke.

Dvije minute kasnije Barišić je šutirao nakon kornera, a lopta otišla tik pored stativa gola Slovana.

Nikola Mandić je imao veliku priliku u 86. minuti nakon dodavanja Ćužea, ali je odbrana Slovana u posljednjem trenutku izbacila loptu ispred njega.

Ipak, Zrinjski je nagrađen u samom finišu susreta. Ćuže je uputio sjajan centaršut, a Nemanja Bilbija glavom matirao golmana Slovana za veliku pobjedu prvaka Bosne i Hercegovine.

Revanš susret ovih timova igra se za sedam dana u Bratislavi.