Adis Arapović oborio društvene mreže, tvrdi da nema para i pozvao građane da glasaju za njega

Adis Arapović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH koji je u međuvremenu sa suprugom osnovao stranku “Zeleni“, postao je hit na društvenim mrežama.

Razlog je njegova predizborna kampanja, odnosno to što je on nekoliko puta istakao da “nema para” i da građani trebaju zbog toga glasati za njega. Inače, vrlo je izgledno da Arapović ne zna koliko je “težak”.

Neuspješno je pokušao da ispadne duhovit, ali je čini se oktrio prave razloge zbog čega se kandidira na izborima.

Arapović u svom statusu iznosi žalopojku kako je otac djece u pubertetu, suprug, najstariji brat, sin, daidža, zet, kako mora podmiriti porodicu, a uz to i praviti stranku. Na kraju zaključuje kako nema dovoljno para te poziva glasače da glasaju za njega.

Naravno, ova nebulozna pojava izazvala je niz duhovitih komentara na društvenim mrežama.

Čovjek bio na budžetu 4 godine i ne može preživjeti. A pa dobro, pojačti budžet onda. To je primarno“, napisao je Bursać.

Zelenu i rozu boju su spojili samo Miško Ražnatović u KK Mega Basket i Adis Arapović u svom marketinškom vapaju izdržavanja porodice. U bijeloj košulji s prekrštenim rukama podsjeća na ‘Mr. Cleana’. Sličnost se, osim u položaju tijela i bijeloj košulji, ogleda i u sloganu, koji u svom nazivu ima ‘čišćenje’“, kaže jedan od tweetova.

Od svih političkih karikatura koje krase bh. nebo, Adis Arapović mi je najveća“.

Ja sve kontam da je meni teško u životu. Ali vidim Adisu je gore“.

Ovo su samo neki od silnih komentara na objavu Adisa Arapovića.

Podsjetimo, Arapović je trenutno zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, na ovu poziciju je došao putem kompenzacijskog mandata, nakon što je dotadašnji zastupnik Munib Jusufović izabran za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

U međuvremenu je napustio SBB, ali mandat nije vratio stranci.