Danas pretežno oblačno s pljuskovima i grmljavinom, aktivan žuti meteoalarm za dio BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, a padavine su registrovane na području Krajine, sjeveru i dijelu centralne i jugozapadne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Sokolac 8; Ivan-sedlo 10; Bugojno i Sarajevo 11; Drvar i Jajce 12; Bihać, Gradačac, Grude, Livno, Prijedor, Sanski Most, Trebinje i Zenica 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Mostar i Zvornik 15; Neum 18 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.

U Sarajevu djelomično vedro. Prolazan pljusak je moguć sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 °C.

Žuti meteoalarm je na snaz za južne dijelove BiH, tačnije za Mostar, Foču i Trebinje.

Očekivana je količina padavina od 20 do 30, lokalno do 40 l/m2.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode“, navedeno je u upozorenju.

U srijedu, sutra, u Bosni i Hercegovini će biti djelomično vedro. U Bosni sa prolaznom kišom i pljuskovima u jutarnjim satima. U Hercegovini tokom dana povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.

U četvrtak povremeni lokalni pljuskovi se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 °C.

U petak umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 °C.