Danas pretežno oblačno vrijeme, slabiji pljuskovi u drugoj polovini dana

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini je pretežno sunčano. Oblačnije je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bjelašnica -2; Drvar i Sokolac 2; Prijedor i Široki Brijeg 4; Bihać, Grude, Ivan-sedlo i Livno 5; Banja Luka i Bugojno 6; Jajce, Sarajevo i Tuzla 7; Doboj, Zenica i Zvornik 8; Gradačac 9; Trebinje 11; Mostar i Neum 14 °C.

Danas će u Bosni biti djelomično vedro, a slabiji lokalni pljuskovi se očekuju u drugoj polovini dana u centralnim, istočnim i sjevernim područjima.

U Hercegovini danas pretežno sunčano, s više oblačnosti na sjeveru Hercegovine, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 °C, na jugu zemlje do 22 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Ni za danas nema posebnih upozorenja za vremenske neprilike u našoj državi.

Prognoza do kraja sedmice

Sutra, u petak, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7 °C, na jugu zemlje do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 23 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne prolazno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C.