Džanan Musa: “Ovo je pravi put, trebamo da stavimo bh. košarku na mjesto gdje treba da bude”

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su u 5. kolu prve runde Eurobasketa od Litvanije sa 87:70.

Tako su okončali svoj nastup na Evropskom prvenstvu.

Litvanci su opravdali ulogu favorita, a “Zmajevi” su se borili do kraja u ubjedljivo najtežoj grupi na prvenstvu.

Džanan Musa je završio susret kao najefikasniji pojedinac u našem timu sa 22 poena.

Na kraju kada se sve završi, ne znam šta bih rekao. Dali smo sve od sebe. Gledam ove momke, preponosan sam. Dali smo zadnji atom snage.

Vidio sam i jučer da smo bili premoreni, ali smo smogli snage da odigramo ovo. Čestitam Litvaniji, a mi ćemo nastaviti da radimo. Ovo je pravi put“, rekao je Musa.

Upitan i za mišljenje da li je umor bio glavni uzrok, te uz konstataciju da je danas bilo igrača koji nisu igrali – Čampara, Penava i Lazić.

Ja ne bih o tome da pričam. Ja sam igrač koji želi da učini sebe i svoje igrače boljim na terenu. Bit će prvenstava, ovo je pravi put i očekivat ćemo sljedeće Evropsko ili čak ovo Svjetsko za koje igramo kvalifikacije. Treba da stavimo bh. košarku na mjesto gdje treba da bude“, kazao je Musa.

Jusuf Nurkić: “Zaslužili smo više, budite sigurni da smo dali sve od sebe”

Košarkaši Bosne i Hercegovine okončali su svoj nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu nakon poraza od Litvanije 70:87.

Svoje viđenje nakon utakmice dao je Jusuf Nurkić.

Čestitam Litvaniji na pobjedi. Mislim da smo nakon ovih utakmica zaslužili više. Imali smo svoje šanse. Dali smo sve od sebe, budite u to sigurni. Čestitke i momcima“, kazao je Nurkić.

Kazao da je da s obzirom kakva je situacija pratila reprezentaciju da se nema šta zamjeriti nikome u ekipi.

Nisam razočaran. Kakva je situacija i šta smo sve prošli, trenera dobijete dvije sedmice prije početka. Mislim da nije realno očekivati. Očekivanja u našoj državi nikad ne manjka. Uvijek smo pokušali dati sve od sebe. Možda malo i umor. Nemam ništa zamjeriti ni sebi, ni saigračima, ni treneru.

Nije sve ni sportske greške. Ima malo i kriterija, da li FIBA želi BiH u drugom krugu. Mi smo dali svoj maksimum. BiH mora napraviti pripreme, imati sve reprezentacije i onda se možemo nadati nekom rezultatu.

Možete biti ponosni da smo reprezentovali sve Bosance i Hercegovce i sve koji vole svoju zemlju“, poručio je Nurkić.