Fahrudin Radončić: “Ne bojimo se Putina i Dodika, utakmica s Rusijom se neće igrati”

U sali Doma kulture u Zavidovićima Savez za bolju budućnost BiH večeras je održao predizborni skup, na kojem je govorio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Radončić se osvrnuo i na sastanak Milorada Dodika i Vladimira Putina na kojem se, između ostalog, Dodik pohvalio da je ostvario prijateljsku utakmicu reprezentacije BiH sa Rusijom.

Uzaludno Milorad Dodik pokušava da uplaši bh. patriote svojim marionetskim trčanjem kod Vladimira Putina. Mi se ne bojimo Putinovih provokacija i njegove političke pudlice u Bosni i Hercegovini.

Prošli smo najtežu agresiju, pokazali smo da se znamo odbraniti i sačuvati BiH. Džaba je Dodik obećao Putinu da će se igrati fudbalska utakmica između naše zemlje i Rusije, jer sam potpuno siguran da naši reprezentativci neće htjeti da izađu na teren s onima koji su izvršili agresiju na jednu evropsku zemlju i čine najteže ratne zločine.

Među našim fudbalerima ima dosta onih čiji su roditelji i najbliže porodice osjetili strašne ratne posljedice i siguran sam da je Dodik kod Putina svirao praznu frulu”, rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić komentirajući današnji odlazak Milorada Dodika u Rusiju.

Putinovo ponašanje je, rekao je Radončić, brutalno miješanje u izbornu kampanju u BiH. Lider Saveza za bolju budućnost BiH iskazao je sigurnost da ni to Dodiku neće pomoći da napravi pobjednički rezultat u Republici Srpskoj.

Bosni i Hercegovini, a time i RS, mjesto je u porodici evropskih naroda, u NATO-u, što će, prije ili kasnije, shvatiti i marioneta Dodik i njegov vojno već uzdrmani mentor Putin”, poručio je Radončić.

Radončić je ponovio da SBB ima moćan ekonomski plan za cijelu BiH i da je to jedina opcija koja Bosnu i Hercegovinu može izvesti iz stanja apatije, konflikata, nerazvijanja, masovnog odlaska naroda i okrenuti novu i uspješniju stranicu BiH.

Osim Radončića, prisutnima su se obratili nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Adnan Jupić, nosilac liste za Parlament FBiH Aldin Isaković, nosilac liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Adel Sinanović te kandidatkinja za Kantonalnu skupštinu Amra Jupić, kao i povjerenik Gradskog odbora SBB-a Zavidovići Azem Horozović.