Foto/ Pokret “Za nove generacije” održao završni skup: “Vrijeme je za revoluciju olovkom!”

Politička inicijativa “Za nove generacije” večeras je održala završni skup u Sarajevu u prostoru Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine na kojem su govorili predstavnici Političke inicijative “Za nove generacije“ te kandidatkinje i kandidati za predstojeće izbore.

Sam prostor u i oko muzeja nije bio dovoljan da primi sve okupljene, simpatizere političke inicijative, njihove članove ali i prijatelje političke inicijative koja je u kratkom vremenskom roku okupila ogroman broj ljudi.

Iako već specifični po tome da nemaju predsjednicu niti predsjednika, svi okupljeni su mogli primijetiti da je nedostajalo ono što svi političari vole i što im pruža sigurnost, zaštitu i moć a to je pozornica i podij.

Predstavnici Političke inicijative “Za nove generacije” ne samo da nisu izlazili na pozornicu nego su došli iz mase koja je bila kompaktna i jedinstvena.

Zlatko Miletić sa govornice je pozvao građane da izađu na izbore i naprave tihu revoluciju

Drage građanke i građani, pozivam i poručujem sa ovog mjesta, iz Muzeja revolucije da 02.10.2022. godine izađete na izbore, te da zajedno napravimo tihu revoluciju, olovkom a kako bi se riješili kriminalaca, probisvjeta i uhljupa svake vrste koji nas terorišu punih 27 godina“, kazao je Miletić.

Damir Marjanović je poručio da naša zemlja ne smije postati država bez ljudi.

Ljudi u Bosni i Hercegovini su naše najveće bogatstvo. Nove generacije zaslužuju da uče od najboljih profesora, da ih liječe najbolji doktori te da ih štite i čuvaju najbolji policajci. Bosna i Hercegovina ne smije postati država bez ljudi“, kazao je Marjanović.

Na skupu su govorili i drugi predstavnici političke inicijative koji su oštro kritikovali pogrešne političke poteze koji su označili neka prošla vremena ali i ponudili konkretna rješenja za budućnost koja će pomoći novim ali i ovim generacijama.

Predstavnici političke inicijative “Za nove generacije“ su prethodno odlučili da pomognu Historijski muzej BiH simboličnom kupovinom 500 ulaznica koje su građanima podijelili na svojim promotivnim punktovima.

Ulaznice nisu bile ujedno i pozivnice za završni skup ove političke inicijative nego poklon građanima i muzeju kojeg s preuzetom ulaznicom možete posjetiti i narednog mjeseca.