Foto/ Predstavljene kandidatkinje SDA u Sarajevu za predstojeće izbore

Prije dva dana je u sklopu tribine pod nazivom “SIGURNO KA POBJEDI” održana promocija kandidatkinja SDA Sarajevo, za sve nivoe vlasti, saopštili su iz te stranke.

U prepunoj sali hotela Terme, predstavljene su kandidatkinje za predstojeće izbore, izazivajući ovacije prisutnih.

Kako su naveli iz SDA to je još jednom pokazalo snagu koju žene unutar stranke imaju.

Predsjednik KO SDA Sarajevo, Sedin Kahriman i Predsjednica Povjereništva KO Žene SDA Sarajevo Alma Omerović, uputili su zahvalnost svim članicama i simpatizerkama koje snažno podržavaju, prije svega SDA, a posebno žene.

Između ostalih kandidatkinja, prisutnim članicama i simpatizerkama, obratila se i potpredsjednica KO SDA i direktorica Kliničkog centra UNSA prof. dr. Sebija Izetbegović, ukazujući na snagu žene i njen položaj unutar SDA sve vrijeme, kao i na promjene koje su žene spremne i mogu učiniti.

Podrška kandidatkinjama nije izostala ni od ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, koja je istakla činjenicu da su žene oduvijek bile te koje su činile SDA još snažnijom i istrajnijom u svojim idejama.

Predsjednica Organizacije Žena SDA BiH, Kenela Zuko, poručila je prisutnima da je potrebno prvenstveno podržati predsjednika Bakira Izetbegovića, i sve vrijedne kandidate, koji svakodnevno rade na stranačkoj afirmaciji.

Tribina je pokazala još jednom kako su žene zaista snaga, i one u kojima stoji stub bosanskohercegovačkog društva, poštujući sve postulate koje se stavljaju pred njih“, naveli su iz SDA stranke.