Glovo usluga sve očajnija, brojni građani ostaju i bez novca i bez narudžbe

Aplikacije za dostavu hrane u Sarajevu su u proteklom periodu doživjele veliku ekspanziju. 

Veliki broj građana oslanjao se na usluge velikih kompanija kao što je Glovo ili Donesi, posebno u probnom periodu kada su dostave bile besplatne.

Međutim, u posljednjem periodu veliki broj poruka građana dolazi na našu adresu, a koji se žale na uslugu koju dobijaju.

Hranu čekaju predugo, nekada i do sat i po, a vrlo često tu hranu i ne dobiju obzirom da se odluče da odustanu od narudžbe.

Ono što građani u tom momentu ne znaju jeste da tako ostaju bez novca.

Redakciji naše medijske kuće javila se sugrađanka (identitet poznat redakciji) koja je izgubila 15 KM, a uz to je čekala duže od sat vremena hranu, a tu hranu nikada nije dočekala.

Naručila sam hranu iz fast food-a koji je udaljen od mene manje od kilometar. Prvo je pokazivalo da će da stigne na moju adresu za 20 minuta. 

Kada sam nakon sat vremena pogledala dokle je hrana vidjela sam da piše da će hrana biti na adresi za deset minuta. Kada sam za 15 minuta ponovo provjerila narudžbu vidjela sam da je pomjerena za još 25 minuta.

Inače, naručila sam donere, a zašto je to bitno je zato što je to već spremno za serviranje i ne treba da se sprema“, priča nam sugrađanka.

Kako nam dalje navodi ne postoji mogućnost da se obrati nekome, što je u ovakvim situacijama izuzetno “bolno”, obzirom da neko bez ikakve usluge građanima, kako kaže, krade novac.

Ne postoji broj telefona na koji nazvati, ne postoji način kako komunicirati s vozačem. Nije pošteno niti da oni raspolažu svim podacima, a vi nemate podatke ni način da kontaktirate za ovoliki nepravdu.

Nije problem novac, problem je što neko krade i ne možete ništa da poduzmete u vezi toga“, zaključila je očajna sugrađanka.

Kako smo i ranije naveli, nije se u posljednjem periodu požalila samo ova sugrađanka, već više korisnika koji su ogorčeni uslugom aplikacije.

Najbolje možete provjeriti i ako pogledate društvene mreže i komentare ispod objava.