Glumac osuđen na doživotnu robiju zbog teškog ubistva, ubio svoju majku i snimao tijelo

Glumac Ryan Grantham, poznat po ulozi u ostvarenju “Riverdale” i “Dnevnik maloljetnog klinca”, osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva svoje majke.

Drugostepenu kaznu za ubistvo izrekao je sudija Vrhovnog suda Britanske Kolumbije i to bez mogućnosti uslovne slobode, prije isteka 14 godina robije.

Kazna je određena 21. septembra u Vankuveru, kako prenosi “Deadline“, piše Nova.rs.

Grantham, nominovan za Leo Awards, obratio se policiji ubrzo nakon što je 31. marta 2020. godine pucao u potiljak svojoj majci Barbari Vejt, u porodičnom domu Skvamiša, sjeverno od Vankuvera.

Poslije ovog zločina, Ganthman je snimio tijelo svoje majke i priznao ubistvo pred kamerama.

Glumac je također razmišljao i o masovnoj pucnjavi na Univerzitetu Simon Frizer u Vankuveru ili na kultnom Lajons Gejt mostu.

Srećom, ništa od toga se nije dogodilo i Ryan je, umjesto da ostvari svoje namjere, otišao u policijsku stanicu u Istočnom Vankuveru i predao se.

Ubio sam svoju majku“, otvoreno je priznao u policiji još na prijavnom dijelu stanice.

Poslije ovog teškog zločina, glumac je izrazio tugu zbog svega što je učinio.

Pred nečim tako užasnim, izvinjenje izgleda tako besmisleno“, rekao je Ryan sudu u Vankuveru, čitajući ijreči sa lista papira.

Ali iz svakog atoma mog bića, žao mi je“, dodao je on.

Prvobitno optužen za ubistvo prvog stepena, Grantham je bio u pritvoru posljednje dvije i po godine, potvrdili su za “Deadline“ zvaničnici za sprovođenje zakona u Vankuveru.