I današnja kiša prouzrokovala probleme, otežan saobraćaj u Sarajevu

Uslijed jake kiše koja je u poslijepodnevnim satima pala u Sarajevu, mnoge ceste su zbog začepljenih odvoda poplavljene.

Zbog začepljenih odvoda i danas je otežan saobraćaj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Mediji izvještavaju da je saobraćaj posebno otežan u naselju Doglodi u sarajevskoj općini Novi Grad.

Žuti meteoalarm aktivan za veći dio BiH, upozorenja za vozače i planinare

Za veći dio Bosne i Hercegovine danas je izdato žuto upozorenje zbog obilnih padavina i grmljavine.

Žuti meteoalarm izdat je za regije: Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Foča, Prijedor, Trebinje i Višegrad.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”, navodi se u upozorenju za područja u kojima se očekuje obilne padavine.

Za područja u kojima se očekuje grmljavinsko nevrijeme izdato je sljedeće upozorenje:

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”.

Nestabilno vrijeme i narednih dana

Sutra, u petak, bit će pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu zemlje do 20 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 °C, na jugu zemlje od 24 do 28 °C.

U subotu sunčano uz umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 °C, na jugu zemlje do 29 °C.

U nedjelju djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C, na jugu zemlje do 28 °C.