Foto: Pixabay

“Informer” još jednom zgrozio javnost, objavio intervju sa serijskim silovateljem

Srbijanski “Informer” poznat po “žutilu” i gnusnim lažima, izmišljanjima izjava, izvrtanjima činjenica otišao je korak dalje i još jednom šokirao javnost.

Ovaj medij sada je objavio intervju sa serijskim silo**teljem.

U videointervjuu Igor Milošević govori gnusne stvari, između kojih je i:

Uzeo sam nož, kuhinjski nož. Ona se probudila, kaže ‘šta hoće’. Ja onako u panici ‘ćuti, skidaj se’. Tu sma je i si**vao. Kažem sjedni – ona sjedne, ustani – ona ustane, okreni se – okrene se. Nemam kajanje. Imam samo svoje potrebe i naogne. Šta god poželim. Ako se opirete bićete ranjivi, mogu da vas povrijedim. Ako sam ja naumio da vas si**jem ja ću to uraditi”.

Ovaj video izazvao je burne reakcije, a najavljeni su i protesti.

Objavljivanje ovog intervjua predstavlja šamar prije svega svim ženama koje su preživjele seksualno nasilje od dotičnog, ali i svima onima koje već danima ulažu energiju u osmišljavanje taktika za bezbjedno hodanje ulicama Beograda, jer sistemska zaštita ne postoji i osjećaju da su prepuštene same sebi“, naveo Autonomni ženski centar u saopštenju.

Mreža za demokratski dijalog ocijenila je da se poslije jučerašnjih naslova u novinama Informer još jednom “pljunulo u lice svim žrtvama nasilja, a prvenstveno ženama koje su bile žrtve si**vatelja koji je dobio svoj medijski prostor“.

Reagovala je i pop pjevačica Marija Šerifović

Je li moguće da se neko potrudio da ovakve osobe imaju priliku da pričaju svoje priče, svoje zločine, načine na koji su to sprovodili? Da li ste vi normalni?”, vrištala je na Instagram videu Šerifović.

Twitter “gori”

Burne su reakcije i na Twitteru.

Djevojke budite oprezne molim vas.. Plače mi se u kakvom vremenu i državi živimo. Vrijeme u kojem nas si**vatelj savjetuje da se ne opiremo dok nas siluje jer nas onda nece povrijediti… Koliko god glasno da vrištimo, niko nas neće čuti. Čuvajte se!”

Prvi napadi sa 14 godina

Igor Milošević (44) je višestruko osuđivani si**vatelj. Prije sedam dana izašao je iz zatvora.

Kako isti Informer piše, Igor Milošević je 1992. godine, kad je imao samo 14 godina, za samo tri dana napao čak devet devojaka, od kojih je tri si*ovao, zbog čega je osuđen na popravni dom.

Na slobodi se našao 2001. godine, ali je za samo mjesec dana izvršio osam razbojništava i si*ovao jednu devojku, M. A., u kozmetičkom salonu na Dorćolu, u blizini Prve beogradske gimnazije.

Zbog toga je osuđen na deset godina zatvora, ali mu je šokantnom odlukom suda dozvoljen uslovni otpust i iz “Zabele” je izašao poslije nepunih šest godina, u augustu 2007. godine.

Kao što se i očekivalo, Milošević je odmah krenuo u nove pljačke i si*ovanja. Napadao je žene naoružan nožem, pljačkao ih, a jednu radnicu butika u Ulici Maksima Gorkog u centru Beograda odvukao je u kabinu za presvlačenje i brutalno je si*ovao, sve vrijeme joj držeći nož pod grlom.

Već narednog dana je ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe na opštini Voždovac i uz prijetnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Za sva ova djela je osuđen na 15 godina zatvora i tom prilikom je sudija istakao da Milošević predstavlja “opasnost po društvo”.