Jesen bez stresa – uz JYSK svaki dan pronađite svoj HYGGE trenutak

Ljeto je za većinu ljudi sinonim za opuštanje i odmor. Jesen kuca na vrata, a sa ovim godišnjim dobom i mnogo obaveza i zadataka koje jednostavno prizivaju dozu stresa.

Vodeći se danskom filozofijom jednostavnosti, uživanja u sitnicama koje život znače, JYSK je na društvenim mrežama pokrenuo kampanju “HYGGE je tamo gdje je JYSK” kojom je cilj podsjetiti na važnost pronalaženja svoje stress-free zone; svaki dan bez obzira na to gdje se nalazite.

Poznata je činjenica da se Danci smatraju najsretnijom nacijom na svijetu, a da li je razlog tome njihova filozofija stila i načina života?

Amira Hondo
Amira Hondo

Tzv. “hygge” stavlja naglasak na kreiranju malih svakodnevnih rituala koji izazivaju opuštanje, ugodu i sreću i ova se filozofija zalaže za uživanje u malim stvarima, kao na primjer opuštanju uz šoljicu čaja, golicanje sa djetetom, omiljenu knjigu ili jednostavno odmaranje sa pogledom na šumu uz hrskavi keks.

Hygge je danski odgovor na burn-out, a mi smo provjerili kako su poznate Bosanke i Hercegovke prihvatile ovaj način življenja.

Danski odgovor na burn-out

Dosada su kampanju podržali brojni influenseri i pojedinci tako što su uzeli predah u danu i posvetili se uživanju u malim stvarima bez puno planiranja i zauzimanja prostora, a svoje maštovite “hygge kutke” na njima dragim lokacijama objavili na društvenim mrežama uz #mojHYGGEkutak.

Selma Aganagić-Gabela; Amira Hondo; Ajla Huremović; Ajla Peco; Belma Halilović.

Belma Halilović
Belma Halilović

Bitan je osjećaj a ne lokacija

Povratkom sa godišnjih odmora i početkom razdoblja promjenjivog vremena, mnogi će poželjeti da u svoj dom unesu malo topline.

Kvalitetno i udobno provedeno vrijeme u svom domu ili izvan njega ključno je za odmor preopterećenog organizma.

JYSK i ove sezone ima jedinstveni jesenski asortiman koji naglasak stavlja na balans, mir, ugodu te posvećenost detaljima.

Kampanja “HYGGE je tamo gdje je JYSK” potiče kombinaciju hygge trenutaka – osjećaja prostranosti koji se postiže fleksibilnim rješenjima, okruglim oblicima i uz mrvicu boje; stvaranjem smirene atmosfere korištenjem mekanih materijala i malih dekoracija koje prostoru daju lični dodir.