Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Danas je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima u Bosni je bilo povećane niske naoblake i magle po kotlinama.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 0; Sokolac 12; Ivan-sedlo 13; Srebrenica 15; Bugojno, Livno, Sarajevo i Tuzla 16; Gradačac i Zvornik 17; Bihać i Jajce 18; Banja Luka, Doboj, Drvar, Prijedor i Sanski Most 19; Široki Brijeg i Zenica 20; Neum i Trebinje 21; Grude i Mostar 22 °C.

U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 °C.

Za sada nema aktivnih meteoalarma za sutrašnji dan.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne prolazno slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 °C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.