Kandidatkinja za Parlament FBiH se pohvalila kako udara psa lutalicu, uslijedile burne reakcije

Azra Dramalija, kandidatkinja Koalicije Država za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine novi je “predizborni hit”.

Svakodnevno u mjesecu predizborne kampanje vidimo nova lica koja okupiraju naslovnice medija, ali obično zbog riječi koje izgovaraju, a koje nemaju veze sa zdravom pameti.

Glavni razlog za to je postojanje velikog broja stranaka, a zašto objasnit ćemo u narednim redovima.

Veliki broj stranaka zahtijeva veliki broj kandidata, a svaka stranka prosto ne može da ima tako veliki broj kvalitetnih ljudi, pa liste popunjavaju s raznim osobama koje stavljaju od sredine pa do kraja liste, a neke i liste potpuno popune takvim kandidatima.

Tako imate osobe koje ne drže do sebe barem u tih mjesec dana, ili ne znaju da vode kampanju i ne shvataju da su pod lupom medija.

Primjer je osoba koju su Stranka za BiH i Semir Efendić kandidovali za Skupštinu KS, bila bi zastupnica, ali školu nije mogla završiti pa je prvi razred pala dva puta i izgubila pravo školovanja.

Da se vratimo na Dramaliju

Dramalija ispred Koalicije Država izazvala je niz osuda i reakcija, nakon što je na svom Facebook nalogu saopštila kako je udarila psa kišobranom – jer je spavao u saksiji.

Kako zabraniti psu da u saksijama spava? Ima li neko neku ideju, neki narodni, oprobani lijek? Ja sam, doduše danas primijenila kišobran i klepila ga preko leđa (dok je spavao). Iskreno se nadam da će zapamtiti lekciju”, stajalo je, između ostalog, na njenom Facebook statusu.

Predvidjela je i to da će se ljubitelji životinja uskoro javiti sa reakcijama, što se, sasvim opravdano i desilo.

Jedan od njih je ustvrdio da se radi o zlostavljanju napuštene životinje, “koja je spavala u saksiji jer je beton hladan i mokar od kiše”.

Ragovali su, između ostalih, i iz Koalicije Država, odakle su se ogradili od izjava Dramalije, te najavili ispitivanje spornog slučaja.

U skladu sa principima Koalicije Država naša Etička komisija će ispitati slučaj i donijeti odgovarajuću preporuku o mogućim sankcijama. Izvinjavamo se svima koji su potreseni njenim postom. Hvala svima koji su nas upozorili na taj slučaj”, saopštili su.

Srećom, Dramalija apsolutno nema šanse da uđe u Parlament, vratit ćemo se na početak teksta, obzirom da sa pozicije na kojoj se nalazi ni u mjesnu zajednicu ne bi mogla ući…