Milorad Dodik vrijeđao Jusufa Nurkića: “On je ostrašćen i sve je srušio glupim izjavama”

Lider SNSD-a Milorad Dodik govorio je o bh. sportu i reprezentacijama u emisiji “Oko” RTS-a.

Dodik je brutalno vrijeđao i najboljeg bh. košarkaška Jusufa Nurkića.

Prvi čovjek Saveza nezavisnih socijaldemokrata osvrnuo se i na čestitku košarkaškoj reprezentacija BiH, koja se odlično borila na Eurobasketu.

Jesam čestitao, zato što se Francuska pokazala jednom od najjačih nacionalnih selekcija u košarci. Ja navijam za Srbiju. Nikada, nisam, ni tada nisam navijao za Bosnu.

Ali sam smatrao da je uspjeh nekih momaka, čak koji su igrali i kod mene, kod nas u klubu, Igokei, i koje znam lično. I njima sam čestitao.

Mada vidim da su neki, pogotovo Nurkić, toliko ostrašćeni. To ne vidimo kod ovih košarkaša u Srbiji. Oni su daleko, da ne kažem, kosmpolitskiji, nego ovi. Ovi su stalno u nekoj mržnji” smatra Dodik.

Dodao je da ga je Atić motivisao da čestita.

Edin Atić je dobar košarkaš i momak. On me motivisao da čestitam. A onda na kraju je sve to pokvario i srušio onaj Nurkić, svojim glupim izjavama”, kazao je Dodik.

Dodik je dobio pitanje o sestriću i predsjedniku NS BiH Vici Zeljkoviću, te odluci da se odigra prijateljski meč Rusija-BiH.

Tamo je sedam ljudi koji odlučuju, a šest je glasalo ‘za’, nije samo Vico Zeljković, koji jeste moj nećak, to je tačno. Ali šta je s ostalima?

Tu su glasali i Hrvati i Bošnjaci. U toj većini. Inače nema većine. Ne može Vico ništa tamo sam donijeti. Kao što ni ja ne mogu donijeti u Predsjedništvu. Prema tome odlučeno je odlukom kolektivnog organa”, odgovorio je Milorad Dodik.