Nakon poraza od Francuza stigle i nove loše vijesti iz Kelna za Zmajeve

Košarkaška reprezentacija BiH u zadnjem će kolu grupne faze igrati ključnu utakmicu.

Postalo je to jasno nakon što smo mi danas izgubili od Francuza (68:81), a malo nakon toga su Litvanci savladali Mađare.

Litvanci su utakmicu dobili sa 87:64 (22:18; 26:15; 27:19; 12:12) i tako sebi u zadnjem trenutku osigurali priliku da u posljednjem kolu grupne faze ipak obezbjede plasman dalje.

Najefikasiji u pobjedničkoj ekipi bio je Valanciunas sa 21 poenom i osam skokova, dok je u poraženoj ekipi se istakao Perl sa 16 poena.

Litvanci meč protiv BiH sada dočekuju s omjerom 1:3, dok naša selekcija ima omjer 2:2. Naša selekcija mora dobiti ako želi dalje, jer u suprotnom imali bi isti omjer, a Litvanci bi išli dalje zbog pobjede u međusobnom duelu.

Bosna i Hercegovina bi bila siguran putnik u naredni krug s porazom od Litvanije, samo ako Slovenija doživi poraze u dva naredna susreta, protiv Njemačka i Francuske. Nije nemoguće, ali…

Utakmica Litvanija – BiH igra se sutra od 14:30 sati.

Jusuf Nurkić: “Nedostajalo nam je snage i sreće, ali sve je u našim rukama”

Nakon susreta vidno razočaran je bio Jusuf Nurkić koji ističe kako je naš tim napravio mnogo grešaka.

Tako je to jednom dobijete jednom izgubite. Željeli smo, niko nam to ne može oduzeti. Napravili smo mnogo grešaka, a nakon toga se vratili u igru. Nedostajalo je snage i sreće. Niko nam ništa nije dao sve smo sami ostvarili.

Sve je u našim rukama. Kada smo dolazili rekli su nam trebaju nam dvije pobjede, a nama u Bosni uvijek slažu nešto. Opet kažem hvala Bogu sve držimo u svojim rukama”, rekao je Nurkić.

Vjeruje da će sutra odgovoriti Litvaniji.

Tako je u sportu nekad uspijete nekad ne. Sutra je novi dan i vjerujem da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način”, kazao je Nurkić.

Upitan je Nurkić i o sudijskim odlukama.

Najradije ne bih komentarisao. Kada ste veliki kao ja onda kažu nije faul, kada ste manji nije faul. Vidjeli ste protiv Litvanije tehničku daju pa vraćaju to nigdje nisam vidio.

Ipak, Bogu hvala sve je u našim rukama i vidimo se sutra. Ja u sportu uvijek gledam ko je bolji neka pobijedi. Mislim da će biti fenomenalna utakmica protiv Litvanije bez obzira na sve”, zaključio je Nurkić.

Meč između Litvanije i Bosne i Hercegovine igra se sutra sa početkom od 14 sati i 30 minuta.