PDA organizovala završni skup pred 10.000 članova: “Vrijeme je za ekonomiju i sigurnost”

Centralnim predizbornim skupom u organizaciji Općinskog odbora PDA Banovići pred više od 10.000 članova i simpatizera stranke završena je predizborna kampanja za Opće izbore 2022. godine.

Predstavljeni su nosioci lista za državni, federalni i kantonalni nivo vlasti, kao i kandidati OO PDA Banovići.

Sudeći prema činjenici da je Trg žrtava genocida u Srebrenici u Banovićima bio premal da prihvati sve zainteresovane, kao i prema broju prisutnih na predizbornim skupovima diljem Bosne i Hercegovine, može se zaključiti da su građani prepoznali političku snagu koja će početi pisati nove stranice historije Bosne i Hercegovine.

Predizborni skup otvorio je predsjednik Izbornog štaba OO PDA Banovići i kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona Midhat Husić.

Nakon Husića, građanima se obratio predsjednik Kantonalnog odbora Pokreta demokratske akcije Tuzlanskog kantona Senad Alić, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Generalni sekretar Pokreta demokratske akcije i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u izbornoj jedinici 403, Samir Imamović, poručio je da je Pokret demokratske akcije sinoć u Banovićima pokazao snagu, te kazao da 2. oktobar nije samo dan za glasanje, nego referendum izbora između loših i dobrih politika.

Građanima se obratio i predsjednik Glavnog odbora Pokreta demokratske akcije Jakub Suljkanović, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Govorio je o aktuelnim problemima društvene zajednice u Bosni i Hercegovini, a na kraju obraćanja iznio je rješenja koja Pokret demkratske akcije nudi građanima.

Predsjednica Pokreta demokratske akcije i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Elzina Pirić, svojim obraćanjem zaključila je predizborni skup, te je poentirala da je vrijeme je za rad, odgovornost, ekonomiju i sigurnost.

“Ja sam tako mislio da treba”

Podsjetimo, za plaće i naknade 80 funkcionera Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH od početka mandata isplaćeno je skoro 16 miliona maraka državnog novca.

Delegati i poslanici u Državnom parlamentu su za nepune četiri godine zasjedali oko 40 radnih dana. U tom periodu su usvojili svega 16 zakona, pisao je Centar za Centar za istraživačko novinarstvo krajem prošlog mjeseca.

Jedan od onih na koje se pisanje odnosilo je i Mirsad Kukić iz Pokreta demokratske akcije (PDA).

On je jedan od najneaktivnijih parlamentaraca. Od 43 sjednice izostao je čak 21 put zbog, kako tvrdi, lošeg zdravlja.

Čak i kada je prisustvovao sjednicama, nije se javljao za riječ niti je upućivao poslanička pitanja ili inicijative, piše Centar za istraživačko novinarstvo.

Ja sam tako mislio da treba”, kaže on.

Za nepune četiri godine ovakvog rada plaćeno mu je skoro 113.000 KM.

Kukić je na izborima 2018. godine dobio više od 31.000 glasova. Za svoje glasače je, kako kaže, “uradio dosta“, ali je odbio novinarima Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) obrazložiti šta to podrazumijeva.