Poluvrijeme: I Francuze sudije guraju, Zmajevi na minus 10

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice BiH – Francuska u 4. kolu Eurobasketa, a Francuzi vode rezultatom 44:34.

John Roberson je na izvrstan način otvorio utakmicu pošto je brzo pogodio dvije trojke i ubacio 8 poena, a onda van linije 6.75 pogađa i Džanan Musa, pa BiH vodi sa 11:7 nakon tri i po minute igre.

Potom sudije zaista počinju očito suditi tendenciozno u korist Francuza, te oni dolaze do preokreta. Između ostalog, propustili su dosuditi nesportski faul Fallu nad Jusufom Nurkićem, kojeg je laktom udario u vrat, a uz to su Francuzima dopuštali daleko više kontakta u odbrani nego Zmajevima.

Na dva minuta do kraja prve dionice tako Francuska stiže do vodstva od 17:13, ali hrabri Zmajevi na isteku prvih deset minuta dolaze do poravnanja sjajnim zakucavanjem Miralema Halilovića na asistenciju Edina Atića (19:19).

Dobro otvaramo i drugu dionicu i dolazimo do +5 (27:22), a onda energično zakucava i Nurkić i dodatno podiže Zmajeve!

Sredinom druge četvrtine upada BiH u malu napadačku krizu, a trojkom Yabuselea Francuzi stižu do 32:29. Potom uzvraća na drugoj strani Nurkić, ali griješimo onda u kontranapadu i kažnjava nas Fournier trojkom za 35:31.

Nastavlja BiH i u finišu poluvremena igrati brzopleto i praviti greške, a Francuzi to koriste i odlijepili su se na +9 (41:32). Krizu je prekinuo Roberson lijepim poenima, ali je u posljednjoj sekundi dosuđena tehnička Nurkiću i Francuska tako odlazi na dvocifrenu prednost od 44:34.