Foto: BH Fanaticos (Arhiv)

Poruke fanovima BiH iz Ukrajine: “Pišite reprezentativcima da ne igraju sa Rusijom”; “Bosno, hoćeš li igrati protiv tima terorista”

Portal Tribuna, koji za sebe kaže kako je “najbolji sportski sajt u Ukrajini”, na zvaničnom Twitter profilu poslao je poruku fanovima iz Bosne i Hercegovine.

Poruka je vezana za odluku Nogometnog saveza BiH koji je odlučio da Zmajevi igraju prijateljsku utakmicu sa Rusijom.

Iz Ukrajine su na početku rekli da imaju poruku za bosanske fanove te su im se zahvalili rekavši da cijene njihovo mišljenje da je Nogometni savez BiH (N/FS BiH) “donio sramnu odluku da reprezentativci BiH igraju prijateljski meč sa Rusijim”.

Stoga vas molimo da nastavite praviti pritisak te da pišete i reprezentativcima BiH da odbiju igrati protiv rusije. Zaustavimo ovaj sramotan sparing zauvijek. Poštovanje”, napisali su iz ukrajinskog portala Tribuna.com, prenosi N1.

U trenucima kada su FIFA i UEFA uveli sankcije Savezu Rusije zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu, čelnici NS BiH su još jednom krenuli kontra svih kada su dogovorili prijateljski meč sa reprezentacijom Rusije.

Sa političkom pozadinom ili ne, činjenica je da su vodeći ljudi Saveza napravili novi pedalj podjele i nacionalni tim udaljili od navijača.

Pojedini Zmajevi već su odlučili da se neće odazvati na poziv, ukoliko ga dobiju, za utakmicu protiv Rusije, a to su potvrdili medijima.

Ovo je drugi put da je ukrajinski portal Tribuna poslao poruku BiH. Prva se desila odmah nakon što je N/FS BiH ovom odlukom izazvao šok i nevjericu i u svijetu. Odmah nakon toga je ukrajinski portal Tribuna poslao poruku reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Bosno i Hercegovino, zar zaista želite igrati sa nacionalnom selekcijom terorističke države”, upitali su u jednom postu.

Također, Tribuna je imala i poruku za kapitena i najboljeg igrača Zmajeva, Edina Džeku.

Edine, hoćeš li zaista igrati protiv nacionalnog tima zemlje koja je izvršila agresiju na domovinu tvoga idola (Andreja Ševčenka) i koja ubija civile”, stoji u drugoj objavi.

Lewandowski je odbio da igra sa Rusijom, ali možete li i vi pokazati svoju hrabrost”, dodali su u Tribuni te izrazili zahvalnost svim Bosancima i Hercegovcima na pozitivnim komentarima, koji navijaju za Ukrajinu i koji su protiv utakmice (sa Rusijom).

Podsjećamo, NS BiH je prihvatio poziv Rusije za odigravanje prijateljskog meča. Iz UEFA-e su kazali da nemaju ništa protiv jer nisu nadležni za ovu vrstu utakmica.

Meč Rusija – Bosna i Hercegovina trebao bi biti odigran u novembru.