Potvrđena optužnica protiv sarajevskog dilera Alema Kahrovića zbog dojave bombe u Općinskom sudu

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Alema Kahrović zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Optuženi se tereti da je 16. juna 2022. godine oko 9:27 sati, uputio ozbiljnu prijetnju i izazvao uznemirenje građana, tako što je uputio poziv na broj “122“, i tom prilikom lažno prijavio da je postavljena eksplozivna naprava u Općinskom sudu u Sarajevu i Sudu Bosne i Hercegovine.

Dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP KS obratio se riječima “Općinski sud – državni sud postavljena bomba“, nakon čega je prekinuo telefonski poziv.

Alem Kahrović je 2018. godine privođen u policijskoj akciji “Limit” kada su otkrivene dvije grupe osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih sredstava i nedozvoljeno držanje oružja.

Grupe su predvodili Samedin Fišić, zvani Šišmiš, i Malik Mušanović, koji su nabavljali opojna sredstva, uglavnom amfetamin, ekstazi, marihuanu, spid i kokain.

Kahrović se pominje u optužnici koja je podignuta protiv Samedina Fišića i ostalih, a kojima je pomenutog dana kada je stigla dojava, u Kantonalnom sudu Sarajevo bio zakazan nastavak suđenja.