Foto: Bljesak.info

SKB Mostar se oglasio o stanju trogodišnje djevojčice nakon stravične nesreće

Trogodišnja djevojčica, koja je teško povrijeđena u tragičnoj nesreći kraj Mostara, premještena je jutros na Odjel za dječju hirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB).

Kako je za Bljesak.info rečeno iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar, njeno trenutno stanje je stabilno iako je zadobila teške tjelesne povrede koje su još opasne po život.

U tragediji kod Mostara poginula obitelj Krstić

Muška osoba L. M. (1987) koja je hospitalizovana na Klinici za neurhirurgiju danas će tokom dana biti otpuštena na kućno liječenje, priopćeno je iz mostarske bolnice.

U nesreći koja se oko 20:00 sati dogodila u subotu na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna na lokaciji Zaton – Buna – Žitomislići, poginuli su roditelji i brat djevojčice te vozač BMW-a, Mate Primorac, biznismen koji se, kako kažu neslužbene informacije utrkivao s vozačem Mercedesa, sinom hercegovačkog poduzetnika.

Obojica su, neslužbeni su navodi, bili na jednoj proslavi nakon koje su se, putujući kući, utrkivali, piše Bljesak.

U policijskom izvještaju je navedeno da su u saobraćajnoj nesreći učestvovali L. Š. (2000) sa vozilom BMW, B. K. (1987) s vozilom Renault Scenic, M. P. (1976) sa vozilom BMW X“ i M.D. (1991) s vozilom Mercedes.

Tom prilikom smrtno su stradali vozač iz vozila Renault Scenic B.K., njegovi putnici M.K.(1988) i maloljetni R.K. (2013) dok je G.K. (2019) zadobila teške tjelesne ozljede. Također, smrtno je stradao vozač iz vozila BMW X5 M.P., dok su teške tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila BMW L.M. (1987), R.V. (1977) i K.J. (1998)”, navod je iz policijskog izvještaja.

Da li su alkohol i divljanje na cesti kod Mostara kumovali pogibiji cijele porodice?

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru jučer je počela obdukcija tijela stradalih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Zaton-Buna, na magistralnoj cesti M-17 južno od Mostara, a koja će biti nastavljena sutra.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su naveli da su naložili sva neophodna vještačenja i poduzeli brojne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.

I, dok se čekaju službene informacije o okolnostima nesreće, za sada se jedino pouzdano zna da su supružnici Krstić, Boris (35) i godinu mlađa Marijana te njihov devetogodišnji sin stradali nedužni nadomak kuće u naselju Ortiješ dok su se vraćali s jednodnevnog izleta.

Tako se u javnosti uveliko špekulira da su alkohol i utrkivanje dvojice aktera nesreće kumovali ovoj tragediji.

Štaviše, iznose se brojne verzije i prema jednoj, saobraćajnu nesreću je izazvao smrtno stradali Mate Primorac (46) koji je pod utjecajem alkohola nepropisno pretjecao svojim automobilom BMW X5 na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat i usljed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L. Š. (22) i na kraju svom silinom udario u Renault Scenic u kojem je bila porodica Krstić i koji su se kretali iz suprotnog smjera.

Također, iznosi se da su Primorac i Doko zajedno bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju gdje žive.

Tako se špekulira da u trenutku kada je Primorac krenuo pretjecati, Doko to nije dopuštao, nakon čega je uslijedila svojevrsna utrka, koja je završila s tragičnim ishodom.

Doko je prošao neozlijeđen, a teške tjelesne povrede opasne po život je, podsjetimo, zadobila trogodišnja kćerka porodice Krstić.

Također, teške povrede su zadobili saputnici iz BMW-a, L.M. (35), R.V. (45) i K.J.(24).