Stranka “Za nove generacije” zakupila 500 ulaznica za Historijski muzej koje dijeli građanima

Novoosnovani pokret “Za nove generacije”, ili slobodno možemo reći stranka, plijeni pažnju ovog predizbornog ciklusa.

Radi se o jednoj od rijetkih političkih partija čiji kandidati nisu “rentali” naslovne strane medija zbog nesuvislih rečenica koje izgovaraju i afera, već zbog programa koji planiraju implementirati ukoliko im građani daju podršku.

Dok brojni političari i stranke izbjegavaju sučeljavanja u javnim debatama, do sada smo mogli vidjeti kako kandidati ovog pokreta ubjedljivo “odnose pobjede” u debata na malim ekranima. Barem je tako do sada bilo, ali do kraja predizborne kampanje ostaje još nekoliko dugih dana.

Ova stranka zakupila je 500 ulaznica za Historijski muzej Bosne i Hercegovine koje na promotivnim štandovima dijele građanima, a to će upravo i biti mjesto gdje će ova stranka da privede kampanju.

Kako je za Sarajevsku seharu kazao jedan od lidera ovog pokreta, Damir Marjanović, željeli su da pomognu ovoj instituciji, ali u isto vrijeme i da građanima daju mogućnost da je besplatno posjete.

Jedna od osnovnih ideja našega pokreta je smisleno političko ali i društveno djelovanje, bez obzira o kojoj se aktivnosti radilo. Stoga ne treba nikoga iznenaditi što smo odlučili završni skup i završno direktno obraćanje u kampanji realizirati na ovaj način.

Htjeli smo u isto vrijeme da pomognemo jednoj bitnoj i prebitnoj instituciji Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, koja je već desetljećima simbol nemara vladajućih garnitura, a s druge strane htjeli smo pokloniti građanima mogućnost da besplatno posjete ovaj Muzej i da tako daju podršku momcima i djevojkama koji se bore za njeno očuvanje, ali i podršku temeljnim i znanstvenim osnovama proučavanja bosanskohercegovačke povijesti“, kazao je Marjanović za Sarajevsku seharu.

Istakao je da su karte kupljene isključivo vlastitim novcem stranke, a ne budžetskim sredstvima.

Ovo je naš mali, skromni doprinos, i nadamo se da ćemo uskoro, nakon izbora, biti u prilici da konkretnije i jače sistemski obezbijedimo razvoj muzejskih kapaciteta koje ova država posjeduje.

Na kraju, za razliku od mnogih koji su se u predizbornoj kampanji hvalili trošenjem budžetskoga novca, mi smo ovo realizirali isključivo vlastitim sredstvima koje smo prikupili u kampanji, i na taj način pokazali kako odgovorno, transparentno ali i svrsishodno planiramo raspolagati sa budžetskim sredstvima, sredstvima građanki i građana, poslije ovih izbora“, dodao je Marjanović.

“Za nove generacije” će u ovoj instituciju i završiti kampanju sutra u 18:00 sati, a taj završni predizborni skup nazvali su “predizborni čas”.

U istom tonu i sa istom tendencijom privodimo našu kampanju kraju. Naime, u srijedu, 28.09.2022. u 18:00 sati, upravo u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine održat ćemo završni ‘predizborni čas’ na kojem će biti svi naši kandidati i tokom kojega će se obratiti nositeljice i nositelji naših lista Minela Bućan, Arijana Turković, Zlatko Miletić i Damir Marjanović, kao i kordinatori Adna Bešić i Tarik Jažić.

U tih ukupno 40-ak minuta obraćanja skrenut ćemo pažnju na to kakvu Bosnu i Hercegovinu i kakvo Sarajevo sanjamo, živimo i gradimo.

Neće biti dugih govora, neće biti bajkovitih obećanja ili širenja lažnih nada. Biće jednostavno predstavljanje najhitnijih mjera koje ćemo sprovesti a kojima ćemo jasno pokazati put napretka kojim ova zemlja konačno mora krenuti“, zaključio je Marjanović za Sarajevsku seharu.