Teletović poželio sreću Zmajevima: “Vi to možete, igrajte za ispunjenje vaših i naših snova”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv Litvanije odigrati odlučujući meč za plasman u narednu fazu Eurobasketa.

Naš tim će u Kelnu i danas imati veliku podršku naših navijača, a poruku podrške ekipi uputio je i nekadašnji kapiten ovog tima, Mirza Teletović.

Nikada nisam prestao razmišljati i žaliti o utakmici protiv Litvanije, koju smo odigrali prije devet godina. Sjećate se?!

Trebala nam je pobjeda od 10 poena razlike i imali smo ih na konopcima. Imali smo dobru ekipu, dobru atmosferu, armiju navijača iza nas.

Imali smo i +14, dvije minute prije kraja, ali smo na kraju slavili sa ‘samo’ šest poena razlike i nismo dohvatili taj famozni drugi krug. Nismo, a bili smo blizu“, napisao je Teletović.

Podsjetio je da je ta ista Litvanija nakon prolaska bila strah i trepet u nastavku Eurobasketa.

Vjerovao sam i dan danas vjerujem u to, da smo prošli dalje, da bismo dogurali jako daleko. Dizali smo formu iz utakmice u utakmicu, bili puni samopouzdanja, služio nas je šut. Sve nas je išlo, ali nismo uspjeli, iako smo dobili Litvaniju, koja je protiv nas slavila poraz od samo šest poena, a kasnije bila strah i trepet na tom Eurobasketu.

Danas, devet godina poslije, opet sam uzbuđen kao i pred utakmicu protiv ovog istog protivnika u Sloveniji. Danas nam ne treba pobjeda od 10 razlike, danas nam je dovoljna i ona od jednog poena, pa čak i ‘samo’ šest poena, kako bismo ispisali historiji“, dodaje Teletović.

Teletović je siguran da Zmajevi imaju kvalitet i volju da uspiju proći dalje.

Uvjeren sam da vi to možete momci. Uvjeren sam da imate snage, želje, volje, kvaliteta, da uspijete u onome o čemu smo mi sanjali. Bili smo blizu, a vi ste sada još i bliže. Iz godine u godinu proživljavamo iste stresove, iste strahove i vjerujem da je sada došlo sve na naplatu…

Igrajte za sebe, igrajte za naš narod, koji u nama sportistima vidi jedini razlog za sreću. Donosimo im sreću već godinama i znam da nas nekada i jako kritikuju, ali kroz godine sam spoznao da je to zato, jer nas previše vole. Jer im je stalo.

Volio bih da, za devet godina, kada sjednete negdje počnete priču ili svoj status na nekoj od društvenih mreža, na sljedeći način: “Sjećate se kada smo dobili Litvaniju u Njemačkoj i plasirali su u osminu finala. Sjećate se kakvo je to slavlje bilo?!”

Sigurno je bolje od mog sjećanja: “Sjećate se, kako smo prije devet godina bili blizu?!

Momci, sretno!

Znam i vjerujem da ćete dati sve od sebe, jer vi ste već pobjednici. Igrajte za ispunjene svojih, ali i naših snova. Ja bih sve svoje trojke sa parkinga poklonio za našu pobjedu danas!”, napisao je Teletović.